«Arven etter Klopp» del 5: Se her, FSG! Ny kontrakt til Salah og suveren tabelltopp til nyttår

Arve Kloppen er ubeseiret i sitt første halvår som Liverpool-manager, og med ny kontrakt til Mohamed Salah og stjernespillere som leverer virker han å være ustoppelig på vei mot trofeer.

«Arven etter Klopp» - en Football Manager-serie: I en alternativ virkelighet fant Jürgen Klopp ut at det å føre Liverpool til en tredjeplass i Premier League med Rhys Williams og Nat Phillips som stopperpar var bragd nok til å takke for seg i klubben.

Erstatteren er klar - norske Arve Kloppen har tatt opp arven etter Klopp. Men han trenger din hjelp!

I denne serien skal vi gjøre så godt vi kan å plukke trofeer for Liverpool også uten Klopp. Vi kommer til å be leserne bli med på å ta viktige avgjørelser, blant annet når det gjelder kjøp og salg, kontrakter og hvilke turneringer som skal prioriteres. Følg med!

Vi lovet å gjøre et stort jafs fra del 4 til del 5 i «Arven etter Klopp», og det har vi virkelig gjort. Mye har skjedd siden sist. Vi er nå halvspilt i ligaen og gruppespillet i Champions League er ferdigspilt. Den korte fortellingen er at livet fortsetter å smile for Jürgen Klopps arvtaker Arve Kloppen. 

Vi må vel nesten fortsette der vi slapp sist. Borteseier i Merseyside-derbyet, tabelltopp og null baklengsmål etter åtte serierunder og en langtidsskade på kaptein Jordan Henderson. Nysigneringene Franck Kessié og Luis Diaz begynner å bli varme i trøya, og vi får gitt noen minutter til unge spillere som Harvey Elliott og Curtis Jones. 

Det starter med at vi tar seier nummer tre på tre forsøk i Champions League, denne gangen borte mot Villarreal. Ingen spesielt god kamp, men det er veldig hyggelig å se at Harvey Elliott leverer på høyeste nivå. Han leverer mål og målgivende. Virgil van Dijk blir kampens store spiller med to mål - igjen scoret han på direkte frispark. Hva er det Football Manager vet som vi ikke har fått se i virkeligheten?

I ligaen fortsetter vi poengfangsten, og det uten å slippe inn mål. Mohamed Salah scorer begge målene i 2-0-seieren over Brighton på Anfield. Bortelagets ene avslutning har en xG-verdi på 0,01. Vi er gode nå. 

Den første lille nedturen kommer i midtuken, borte mot Aston Villa i ligacupen. I likhet med Klopp kjører Kloppen et svært B-preget lag i cupen, men likevel dominerer vi kampen. Divock Origi utlikner etter at Mings har gitt Villa en tidlig ledelse. Men vi klarer ikke score flere mål, og kampen går til straffekonk. 

De rutinerte innbytterne, Thiago og Roberto Firmino, bommer, og vi er ute av cupen. Vi er ikke akkurat i sorg over det. 

I stedet slår vi kraftig tilbake i turneringen der det ikke går an å slippe inn mål. Luis Diaz får sitt gjennombrudd med to mål på Brentford Community Stadium. 

Passende er det jo også at syndebukkene fra midtuken, Thiago og Firmino, bidrar med herlige scoringer. 4-0 til Kloppens Liverpool.

Med så gode resultater i ryggen de første månedene, tar vi en liten telefon til FSG. Vi brukte jo opp nesten hele lønnsbudsjettet på de nye spillerne i sommer, men amerikanerne må jo være enige i at det er viktig å få Mohamed Salah på en ny kontrakt. 

Agenten kommer inn med knallharde krav, men vi svarer. 250.000 pund i uka er det høyeste vi kan gå. Helst til 2025, men Salah vil bare forlenge med ett år, fra 2023 til 2024. 

På fem minutter er forhandlingene over. Sånn skal der gjøres, Michael Edwards og FSG!

(Lojalitetsbonus på 14,25 millioner pund var det som fikk agenten til å slappe av. Vi vet ikke hva det er og har ikke turt å fortelle om det til FSG ennå...)

Vi feirer med å slå Villarreal igjen i Champions League, denne gangen med et reservepreget lag. Gomez, Jota, Minamino og Tsimikas scorer målene. Avansementet er sikret to runder før slutt og kontrakten til Salah er vel så godt som finansiert allerede. 

Egypteren feirer i neste ligarunde. Han scorer hattrick når vi slakter Wolves 5-0 på Anfield. Fremdeles tabelltopp - og det uten baklengs. 

I kampen etterpå, hjemme mot Watford, blir det en ny storseier. Salah scorer igjen, og det samme gjør Virgil van Dijk og Joel Matip, men etter kampen er de to midtstopperne rasende. Vi har sluppet inn vårt første ligamål. Sesongen er ødelagt, sier Matip, som hadde tenkt å komme seg minst til advent uten å slippe inn. Det ender med fattige 5-1. 

November avsluttes med et par «clean sheets» for å roe ned Matip og van Dijk. B-laget slår RB Leipzig 2-0 og sørger for fem av fem i Champions League, før Sadio Mané scorer to mål når vi slår Newcastle 2-0 i Premier League. 

Vi går inn i desember i superform! 

Derfor føles det så rart når måneden starter med et poengtap. 

Vanligvis dominerer vi alle kamper, og hvis det ikke blir seier, er det fordi vi har svidd hundrevis av målsjanser. Det er ikke tilfellet på Elland Road, der Naby Keita gir oss ledelsen i første omgang, men vi blir overkjørt etter pause. Vi ser ut til å holde unna, men ti minutter før slutt utlikner Jack Harrison. 

Ikke bare har antall baklengsmål økt til det dobbelte, vi går også på vårt første poengtap på to måneder. 

Derfor føles det godt å slå tilbake med å kjøre over Leicester, i det minste spillemessig. Vi må vente til andre omgang før målene kommer. Franck Kessié og Virgil van Dijk gir oss en 2-0-seier på Anfield. 

Det aller første tapet i Kloppen-æraen kommer i den påfølgende midtuken, når AC Milan kommer på besøk. Heldigvis er det i Champions League tapet kommer, og det er ingen grunn til panikk. Det er reservelaget som spiller, og vi knuser dem spillemessig. Rafael Leao scorer vinnermålet fem minutter på overtid, og de eneste som bryr seg er vel FSG som går glipp av et par millioner pund i premiepenger. 

Etter kampen blir trekningen til åttedelsfinalen gjort. Motstander er italienske Atalanta.

I ligaen venter nå to tøffe kamper - borte mot Arsenal og hjemme mot Manchester City, som fremdeles henger med i toppkampen. 

Mot Arsenal er det sjansefattig og jevnspilt. Salah har fått en liten skade og er ikke med, og det er forsvaret og innbytterne som gjør jobben. Ti minutter før slutt spiller Diogo Jota frem til Roberto Firmino, som sørger for enda en 1-0-seier - de vi likte så godt i starten av sesongen.

Fire dager senere er det City på Anfield. Igjen sitter seieren langt inne, men det er jo fantastisk når den kommer. 

Joel Matip scorer før pause, men etter hvilen utlikner Gabriel Jesus. 

Etter 78 minutter er det duket for Luis Diaz, som nå er elsket av The Kop. 2-1 og et stort steg mot gull!

Resten av desember fortsetter i et herlig tempo. Vi får et lite sjokk når Burnley tar ledelsen på Anfield, men Matip blir så forbannet at det skremmer resten av laget til å spille sesongbeste kamp. Diaz med hattrick, Matip med scoring og til slutt blir det 6-1 i en kamp som var et eneste langt høydepunkt. 

Det er alltid deilig å gruse Sean Dyche. 

I siste kamp av denne delen av «Arven etter Klopp» møter vi Crystal Palace på bortebane. Det er Boxing Day i et univers uten covid. Derfor kan vi konsentrere oss om fotballen, og å fortsette målfesten. 

Diaz, Gomez, Jones og Minamino gir oss 4-0 og en herlig jul. Martin Kelly og Cheikhou Kouyaté ser på sin side rødt, og vi avslutter mot ni mann. 

Vi kjørte ut et reservepreget lag fordi det venter bortekamp mot Chelsea bare to dager senere. Del 1 av den planen gikk som smurt. 

Hvordan det går på Stamford Bridge får du vite i neste utgave av «Arven etter Klopp». I mellomtiden kan du nyte denne vakre tabellen!