Firmino mister finalen, men Jota er i rute!

Roberto Firmino har en lårskade og mister dessverre ligacupfinalen. Heldigvis er Jota i rute.

Roberto Firmino har dessverre fått en muskelskade på innsiden av låret, og kommer ikke til å rekke søndagens ligacupfinale. Det skal være en såkalt «adductor»-skade. En strekk i muskelen på innsiden av låret mot lysken, ifølge Dominic King i Daily Mail.

Roberto Firmino kom inn som innbytter da Diogo Jota skadet seg i bortekampen mot Inter, og scoret det viktige 1-0-målet. I dagene etter kampen ble det klart at han hadde fått seg en skade på San Siro, og at ligacupfinalen sto i fare.

Jürgen Klopp ville ikke utelukke at brasilianeren rakk kampen da han ble spurt om det både på mandag og tirsdag, men nå virker det klart at 30-åringen er ute på søndag.

Det at Liverpool så sent som på tirsdag ikke kunne utelukke at han spilte finalen, betyr forhåpentligvis at han ikke vil være ute lenge.

Bedre nyheter om Jota

Men Jürgen Klopp ser ut til å få gode nyheter rundt en annen spiss. Ifølge King er Diogo Jota i rute for å rekke kampen.

Liverpool fryktet at leddbåndsskaden hans skulle være ille etter overtråkket i Milano, men etter at han fikk tatt av beskyttelsesstøvelen på tirsdag skal han ha respondert bra på behandlingen fra klubbens fysioterapeuter.

Han tok del i en økt utendørs på gress på onsdag, og det gir god grunn til optimisme for at portugiseren kan rekke kampen. Dersom han kommer seg gjennom fredagens og lørdagens økter uten problemer, vil han bli klar til finalen.

Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.