For snart ti år siden synes Klopp kantspilleren oppførte barnslig, og solgte ham. Nå gleder han seg til gjensyn

For ti år siden hadde Jürgen Klopp en ung Ivan Perisic i stallen.

Ivan Perisic er en kroatisk kantspiller som har vunnet mye i sin klubbkarriere. Han har vunnet Bundesliga med Borussia Dortmund og Bayern München, Champions League med Bayern, og Serie A med Inter.

Det var Jürgen Klopp som hentet Perisic til tysk fotball, da han betalte fem millioner euro for å hente ham fra Club Brugge. I Dortmund scoret han tolv mål og hadde sju målgivende på 64 kamper. Klopp dro frem 33-åringens navn på tirsdagens pressekonferanse.

– Vi har jobbet sammen, og hadde stor suksess. Vi vant dobbelen i Tyskland, sa Klopp.

– Jeg gleder meg virkelig til å møte ham igjen, og jeg liker Ivan Perisic veldig godt, sa Liverpool-sjefen videre.

VETERAN: Ivan Perisic har nå spilt 236 kamper for Inter.

VETERAN: Ivan Perisic har nå spilt 236 kamper for Inter.

Forholdet surnet på slutten

Selv om de vant både Bundesliga og den tyske cupen sammen, var det ikke like god tone da det gikk mot slutten. I november 2012 var kroaten skuffet over manglende spilletid. Han mente Klopp favoriserte andre spillere i et intervju med Nora-TV i hjemlandet.

Det falt ikke i god jord.

– En profesjonell fotballspiller er misfornøyd når han ikke spiller. Dersom han holder munnen lukket, vil det være bedre for han senere. Klaging i offentligheten er barnslig, sa Klopp ifølge Goal.com, og bøtela spilleren. 

Klopp var manager da Wolfsburg betalte åtte millioner euro og kjøpte ham noen måneder etter i januarvindet. Etter 21 scoringer for Wolfsburg kjøpte Inter ham for 16 millioner euro. Han har hatt én veldig vellykket sesong på lån i Bayern München i 2019/20, men har nå spilt 236 kamper for Inter – flesteparten på venstrekanten – og levert 50 mål og 43 målgivende.

Nå tyder også det meste på at forholdet mellom ham og Klopp er godt igjen!

Liverpool møter Inter på bortebane onsdag kl. 21.00. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.