For tidlig å si om Jota og Firmino rekker finalen

Jürgen Klopp og Liverpool vil gjøre alt for å få duoen kampklar til søndag.

Roberto Firmino måtte stå over helgens kamp mot Norwich med en muskelskade, mens det var en ankelskade som holdt Diogo Jota ute av kamptroppen. Duoen er nå i en kamp mot klokken med tanke på å rekke ligacupfinalen mot Chelsea på søndag. 

Jürgen Klopp sier mandag til liverpoolfc.com at det er for tidlig å si om noen av dem vil rekke finalen. 

– Jeg vet ikke en gang om det blir en sen avgjørelse inn mot kampen eller ikke. Det er for tidlig å si. Jeg traff begge i dag, og de så bra ut - men det gjør de alltid, sier Klopp og legger til: 

– Vi får se hvordan situasjonen utvikler seg, og vi vil selvsagt prøve alt vi kan, sier han. 

Fremdeles med beskyttelsesstøvel

Journalist David Lynch skriver mandag i sin spalte for liverpool.no at det er Jota som virker å være nærmest å rekke finalen. 

Lynch skriver imidlertid at portugiseren fremdeles bruker beskyttelsesstøvelen han hadde på seg da han returnerte fra Milano. Ifølge kilder har dette hele tiden vært planen for å ikke gjøre skaden verre.

Først på tirsdag, når beskyttelsesstøvelen blir fjernet, vil Liverpool få en bedre forståelse for om Jota kan bli en del av troppen til kampen på Wembley.

«Det er noe optimisme basert på at Jota tidligere har vist en tendens til å komme seg raskt etter skader. Men han får bare gå tilbake til trening med lagkameratene om ankelen virker solid, og hevelsen har blitt redusert», skriver Lynch.

Det virker veldig usannsynlig at vi får se Jota eller Firmino på banen i søndagens kamp mot Leeds.