Fowler skal ha søkt på jobb i Allsvenskan-klubb i vinter

Liverpool-legenden nådde ikke opp.

Liverpool-legenden Robbie Fowler har vært manager i Muangthong United (Thailand), Brisbane Roar (Australia) og East Bengal (India), og har aldri lagt skjul på at han har ambisjoner som manager.

Ifølge svenske Aftonbladet var 46-åringen en av søkerne da Hammarby sparket Milos Milojevic i desember, etter at han hadde vært i samtaler med Rosenborg om å ta over dem før de gikk for Kjetil Rekdal. Milojević ble senere ansatt som ny sjef i Malmö FF. 

– Jeg kommenterer ingen navn, men det var noen navn som overrasket oss, sier sportssjef Jesper Jansson til Aftonbladet når han blir spurt om Fowler. 

Hammarby valgte heller å gå for Marti Cifuentes, som trente Sandefjord mellom 2018 og 2020. Fowler skal aldri ha vært aktuell som kandidat.

– Det blir jo alltid slik når det er en ledig trenerjobb, og man får noen ulike navn foran seg. Vi fikk det denne gangen. Jeg tenker ikke på å kommentere på enkeltnavn, men kan vel si at noen av de kom veldig overraskende, sier Jansson videre.

Hammarby ble nummer fem i Allsvenskan forrige sesong.

Har slitt med å få jobber

Fowler har tidligere forklart at han har slitt med å komme i gang med managerkarrieren, og at han sjelden inviteres til intervju.

I 2020 fortalte han til Daily Mail at han hadde søkt på stillinger i fire League One-klubber, men aldri fått tilbud om intervju.

– Ingenting. Bare et «takk» i blant. Noen ganger fikk jeg ikke en gang et takk, sa spissen som scoret 183 mål for Liverpool.

– Ryktet mitt har alltid gått imot meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av fotballen, og ønsket å vise hvor alvorlig jeg tar managerjobben. Jeg må bli kvitt det ryktet, sa han den gang.