Fulham har ikke helt gitt opp håpet om at Carvalho kan overtales til å bli

Fabio Carvalhos manager har uttalt seg for første gang etter at overgangsvinduet stengte.

Mye har handlet om Fabio Carvalho de siste dagene. Liverpool kom med sitt bud for å få tak i den 19 år gamle offensive midtbanespilleren på søndag, og satt i forhandlinger helt til overgangsvinduet stengte.

Da hadde Fulham-spilleren vært gjennom den medisinske sjekken, han var klar for å signere en femårskontrakt, og Liverpool skulle betale opp mot åtte millioner pund. Dessverre gikk ikke papirene i orden i tide for at han skulle lånes tilbake til Fulham, og dermed gikk overgangen i vasken.

– På overgangsvinduets siste dag er timingen og de viktige detaljene komplisert for alle. Ikke bare for oss, men for Fabio og klubben som var interessert i ham, sa manager Marco Silva på en pressekonferanse torsdag, ifølge The Athletic

– Det er det viktigste som må sies. Det var det som skjedde. Det jeg kan si er at Fabio er veldig lykkelig. Dagen etter det skjedde, så jeg ham, og han kom med det samme smilet rundt munnen som alltid. Han koste seg med treningsøkten, og jobbet hardt. Det er det viktigste.

Røde supportere får en mulighet til å se Carvalho mot veldig tøff motstand til helgen, når Fulham skal til Etihad og møte Manchester City. Kampen spilles lørdag kl. 16.00, og vises på Viaplay og V Sport 2.

Ikke helt sikkert det er hans siste sesong

Carvalho avslo et tilbud om å forlenge kontrakten sin på Craven Cottage i november. Hans portugisiske manager er helt ikke sikker på at dette blir hans aller siste sesong.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker. Selv om jeg er en optimistisk person, vil jeg ikke si at vi har ting under kontroll. Dersom jeg hadde sagt det, hadde jeg løyet til dere. Men så klart, det er ikke 100 prosent sikkert at spilleren drar. Det er et scenario, og en mulighet, definitivt, sier han.

ØNSKET: Liverpool er ute etter Fabio Carvalho.

ØNSKET: Liverpool er ute etter Fabio Carvalho.

Allerede før Liverpools bud hadde kommet inn, sa Silva at det var uaktuelt at Carvalho spilte noe annet sted resten av denne sesongen.

– Det eneste jeg sa til dere er at Fabio vil bli hos oss ut sesongen. I det øyeblikket, var jeg 100 prosent sikker på at det ville skje, fordi det var avgjørelsen vår. Det var noe jeg og klubben kunne kontrollere. Han er med oss ut sesongen. Han trives veldig godt hos oss, og det er det viktigste for meg.

– Om vi gjør flere forsøk på å fornye kontrakten hans, og om han velger å ikke gjøre det eller dra til en annen klubb, så er det noe jeg og vi som fotballklubb ikke kan kontrollere lenger.

– Det jeg er sikker på er at vi skal fortsette å få det beste utav ham. Jeg er 100 prosent sikker på at Fabio vil gjøre sitt beste for klubben også, slik han har gjort så langt. Det er det viktigste. Dersom vi som fotballklubb kan gjøre noe etter det for å endre scenarioet, hadde det vært perfekt, men det er ikke noe jeg kan kontrollere.

Kommer til å prøve igjen

Alle journalistene som følger Liverpool tettest har meldt at de røde helt sikkert kommer til å forsøke å sikre seg Carvalho igjen.

Klubben gjorde et forsøk i januar for å slippe prosessen med at overgangssummen skulle bestemmes av et tribunal, og for å slippe konkurransen fra andre interesserte klubber. Spesielt skal det gjelde europeiske storklubber, som Borussia Dortmund, som kan sikre seg spilleren for en langt kompenesasjonssum enn de engelske klubbene, på grunn av FIFA-reglene.

Lagkamerat Harrison Reed forteller i et intervju med Mike McGrath i Telegraph om hvordan det var å ha Carvalho tilbake på treningsfeltet på tirsdag, etter at vinduet var stengt. 

– Det var en lang dag for ham, og han såg litt sliten ut, men han smilte. Det kom noen vitser, men det gikk bra med ham. Planen var hele tiden at han skulle bli værende her, så han vil beholde fokus, sier Reed.

LAGKAMERATER: Fabio Carvalho, Harrison Reed og den tidligere røde Harry Wilson er lagkamerater i Fulham.

LAGKAMERATER: Fabio Carvalho, Harrison Reed og den tidligere røde Harry Wilson er lagkamerater i Fulham.

– Da Fabio kom og begynte å trene med førstelaget, kunne du med en gang se at han gjorde det med selvtillit. Han var ikke innesluttet, og prøvde på ting med en gang. Han utfoldet seg, og gjorde de samme tingene som han hadde gjort for U23-laget. Han har den oppmerksomheten som kan få spillere på bakbeina, prøver seg på flikker og spiller ballen på andre siden av spilleren. Slikt gjorde han fra første dag, og han har bare fortsatt å utvikle seg.

– Fabio er den vi snakker om denne sesongen, men det er mange andre som trener dag inn og dag ut som kan bli like gode, og ha en veldig lys fremtid. De er bare ikke så langt fremme. Fabio har blitt en veldig viktig spiller for oss, sier han.

Dersom Liverpool og Fulham blir enig om en overgangssum, kan de røde sikre at overgangen går i orden til sommeren. Dersom de ikke blir enig, kan ikke Liverpool eller andre engelske klubber snakke med Carvalho før 15. mai. Da kan de europeiske klubbene ha kommet langt i overtalelsesprosessen.