– Spillerne som kom inn hadde stor påvirkning på kampen

Jürgen Klopp synes han lykkes godt med byttene, da Inter ble slått 2-0 på Guiseppe Meazza.

Jürgen Klopp ble tvunget til å gjøre et bytte i pausen mot Inter, da Diogo Jota ikke klarte å fortsette kampen etter at den ene ankelen hans hovnet opp. Inn kom Roberto Firmino, som senere scoret kampens første mål på en vakker heading.

Men det var trippelbyttet like før timen var spilt som endret kampbildet i Milano. Fabinho, som hadde spilt en svært god kamp, ble overraskende byttet ut. Da var byttene av Harvey Elliott og Sadio Mané mer forståelige, da ingen av de to hadde lykkes spesielt godt. Inn kom Jordan Henderson, Naby Keita og Luis Diaz. Disse tre bidro sterkt til at Liverpool fikk med seg et svært godt resultat hjem til Merseyside.

– Spillerne som kom inn hadde stor påvirkning på kampen. Alle tre spilte veldig, veldig bra. Bobby scoret, og etter det kontrollerte vi kampen og scoret et veldig fint mål nummer to, igjen etter en dødball. Men vi er bare halvveis ennå, sa Klopp til pressen etter kampen.

– Harvey kan spille mye bedre enn dette

Unge Harvey Elliott fikk sin Champions League-debut, men falt litt igjennom, og var en av spillerne som ble ofret i det nevnte trippelbytte. Klopp ble etter kampen bedt om å kommentere tenåringens prestasjon.

– Den var helt grei, men Harvey kan spille mye bedre, det vet vi.

– Grunnen til at Harvey spilte var at vi visste hvilke områder vi måtte spille i, og dette er hans naturlige område. Disse små rommene rundt de tre på midtbanen, der vi måtte være veldig fleksible, ha en naturlig offensiv innstilling og slike ting. Det var grunnen til at han spilte. 

– Han hadde noen veldig gode øyeblikk, men vi vet alle at han kan spille mye bedre.

– Han gjorde jobben. Han jobbet veldig hardt, og slike ting.

– Når du er 18 år og spiller mot et av de mest erfarne lagene i verdensfotballen, og på toppen av det hele er de italienske, så er det ikke en spasertur i parken for en offensiv spiller. Dette var en veldig, veldig viktig kamp for ham, og han hjalp oss.

Klopp var ellers meget godt fornøyd med Liverpools defensive spill i heksegryta i Milano.

– Vi forsvarte oss veldig godt. Måten du må forsvare deg på. Vi liker å vinne ballen tidlig, men det var ikke mulig. Det er ikke mulig mot dem, for de gjør banen veldig stor. De slår mange tilbakespill til de tre midtstopperne, og deretter slår de diagonalt til enten Dumfries eller Perisic. Det gjør det veldig vanskelig for oss, så vi måtte forsvare oss godt. God organisering er til hjelp, men du må forsvare deg lidenskapelig, og jeg synes vi leverte en sterk defensiv prestasjon.

– Det hadde vært dumt om vi ikke hadde forsvart oss godt, for denne turneringen og disse kampene betyr mye for oss. Vi har investert mye i dette.