– Ingen av disse spillerne har fortjent å bli vraket fra troppen

Mot Leicester og Burnley fant ikke Jürgen Klopp plass til Joe Gomez i troppen, og mot Inter var det Curtis Jones som led samme skjebne.

Foran kampene mot Burnley og Inter kunne Jürgen Klopp nyte luksusen det er å ha en tilnærmet fulltallig tropp tilgjengelig. Det er en hyggelig problemstilling for en manager at han har flere valgmuligheter når han skal ta ut laget, men medaljens bakside er at det ikke lenger er plass til alle seniorspillerne i kamptroppen.

Joe Gomez kom ikke med i kamptroppen mot Leicester og Burnley, og mot Inter var det Curtis Jones som falt utenfor. Mot Burnley var heller ikke Takumi Minamino og Divock Origi i troppen. Belgieren var heller ikke i troppen mot Leicester.

– Du kan ha verdens beste spillertropp, men du klarer ikke å ha det dersom spillerne ikke er fornøyd med situasjonen, forklarte Klopp til journalistene under sin pressekonferanse fredag.

– Dersom spillerne mister selvtillit av at de ikke kommer med i troppen eller ikke kommer med i startoppstillingen, så har du et problem. 

Nok med en stopper på benken

Joe Gomez er inne i en vanskelig periode av sin Liverpool-karriere. Den 24 år gamle midtstopperen har vært direkte uheldig det siste halvannet året, og har nå havnet bak Virgil van Dijk, Joel Matip og Ibrahima Konate i kampen om de to stopperplassene. Det er en stor kontrast til 2019/20-sesongen, da han var van Dijks partner som tok Liverpool til ligatittelen.

Mot Leicester kom han ikke med i kamptroppen fordi Klopp fant ut at det ikke var nødvendig med mer enn én midtstopper på benken. Den plassen gikk til Konaté. Den samme historien gjentok seg da Liverpool gjestet Turf Moor tre dagere senere.

– Dersom de samme 15 spiller hele tiden, og du vinner, så er de stinne av selvtillit. Ja, de er slitne, men fulle av selvtillit, sa Klopp fredag.

Innbyttere som markerte seg

– Når du kommer inn fra benken må du gjøre eksakt det de fem spillerne som kom inn mot Inter gjorde.

Roberto Firmino, Jordan Henderson, Naby Keita, Luis Diaz og James Milner var de fem spillerne som kom inn mot Inter på Guiseppe Meazza og leverte varene i en slik grad at de var med på å hale iland en flott seier. Begge kampens mål kom etter at de fire førstnevnte hadde entret banen.

– Å utelate spillere fra troppen er den delen av jobben jeg liker dårligst. Det er enkelt å gjøre det når spillerne gir deg en grunn til å droppe dem, for eksempel ved å tilbringe tre netter på en bar, eller bli avbildet i en pub, men det har vi aldri opplevd. Ingen av de spillerne jeg har droppet fra troppen har fortjent det.

– Det er utrolig vanskelig å ta slike avgjørelser, men det er en del av spillet. Uken etter kan de starte. Slik er det.

– Spillerne må holde seg i god form. De kan gjerne være sinte på meg eller skuffet. Det har jeg ingen problemer med. Men neste dag må de vise seg fra sin beste side på trening, og gjøre et nytt forsøk.

– Spillerne må gjøre det vanskelig for meg å ta disse avgjørelsene. Å droppe trening er ingen god løsning. Da går du i feil retning. Men det har aldri skjedd.

– Responsen til hele gruppen har vært utrolig. Helt enestående. Det vil den være mot Norwich også.

– Dersom spillerne som blir droppet ønsker å snakke med meg, så kan de gjøre det, men ikke før kampen. Etter at kampen er spilt kan de komme og snakke med meg. 

– Det er spillernes eget ansvar å sørge for at de blir inkludert i kamptroppen. Jeg er kun en observatør. Jeg ser bare hva som skjer. Spillerne må levere varene, og jo lenger de leverer varene, jo mer sannsynlig er det at de vil være en del av kamptroppen.