– Jeg er klar til å spille og bidra med en gang

Luis Diaz forteller at han er klar til å brukes med en gang dersom manageren ønsker det.

Når Liverpool har kjøpt spillere har en noen ganger blitt nødt til å smøre seg litt med tålmodighet før en får se dem i aksjon. Det var i alle fall det som skjedde både med Fabinho og Andy Robertson, da de først kom til klubben.

Jürgen Klopp har sagt at han ikke kan utelukke at Luis Diaz får noen minutter allerede i søndagens kamp mot Cardiff City, og hovedpersonen selv forteller at han er klar når som helst.

– Jeg er klar med en gang! Jeg har forpliktet meg til å være tilgjengelig fra første dag etter at jeg kom. Jeg har allerede trent litt, og var ute på banen og i styrkerommet, sier Diaz til Liverpoolfc.com

– Så ja, innstillingen min er at jeg er klar for å hjelpe laget og bidra, så jeg er tilgjengelig for manageren og støtteapparatet uansett hva de skulle trenge meg til, sier han. Diaz snakket spansk i intervjuet, og det kan virke som han kan trenge litt tid på å jobbe med engelsken.

Diaz har spilt 28 kamper for Porto denne sesongen. Han kommer rett fra Sør-Amerika der han har spilt VM-kvalifisering mot Peru og Argentina, og spilt 90 minutter i begge kampene.

Liverpool har en ny treningsøkt i ettermiddag, og da vil colombianeren trene med lagkameratene for første gang.

Tror han vil passe perfekt inn

Diaz spiller stort sett på venstrekanten, selv om han er høyrebeint – akkurat som Sadio Mané. Han er hurtig, god med ballen, og skaper mye. Han tror selv også at han har kommet til et sted der han vil passe godt inn.

– For meg er dette det perfekte laget, og avgjørelsen min om å komme hit var litt basert på det. Jeg kjenner til lagets spillestil, og at det vil være til hjelp for meg, sier 25-åringen.

– Dette er et viktig øyeblikk for meg, så alt handler om at alt skal fungere 100 prosent, for det første handler om å være tilgjengelig og kampklar, slik at jeg kan levere og prestere på banen.

Han gleder seg spesielt til å spille under Jürgen Klopp.

– Jeg er spent, og det gleder meg at jeg vet at jeg skal ha en manager som har en slik status. En kunne se det begge gangene vi møtte Liverpool med Porto. Vi kunne se at han var en god person, og ikke bare med fotballen, men det menneskelige også, sier Diaz.

– Først kommer det til å være en periode der jeg må finne meg til rette og få muligheten til å bli kjent sammen med lagkameratene mine, manageren og støtteapparatet. Han kommer til å hjelpe meg mye, så jeg er veldig glad for å kunne være her og dele denne erfaringen med ham. Jeg håper at det vil hjelpe meg mye i karrieren min som profesjonell fotballspiller.

Liverpool - Cardiff spilles søndag kl. 13.00, og vises på V4 og Viaplay.