Luis Diaz i sitt første intervju:– Liverpool har alltid vært klubben jeg ønsket meg til

Liverpools nye angrepsspiller har gitt sitt første intervju etter overgangen fra Porto.

Det er én uke siden det eksploderte rundt Luis Diaz, og det var klart at Liverpool og Porto var i ferd med å komme til enighet om en overgangssum. De røde betaler 37,5 millioner pund – i en overgang som kan stige til opp mot 50 millioner pund.

Luis Diaz har nå kommet til Merseyside, og har hatt sin første individuelle treningsøkt på AXA Training Centre. Han har blitt fotografert i den røde drakten, og har også gitt sitt aller første intervju.

– Jeg er veldig glad for å være her med dette store laget og denne flotte klubben. Jeg har ikke vært her lenge, men på den korte tiden jeg har hatt med lagkameratene mine har jeg snakket litt med noen store spillere, sier klubbens nye nummer 23 til Liverpoolfc.com

– Jeg er stolt over å møte dem, og nå har jeg også sjansen til å spille sammen med dem som lagkamerat, og dele garderobe med dem. Det gjør meg stolt, og jeg er veldig glad og tilfreds for å være her, sier 25-åringen videre.

Det har kokt i hjemlandet

Luis Diaz blir Liverpools 17. søramerikanske spiller, og den aller første fra Colombia.

– Tilbake i hjemlandet mitt kom det som en bombe. Det har vært galskap – «una locura» som vi sier der!

INDIVIDUELL TRENING: Luis Diaz hadde en individuell treningsøkt på fredag.

INDIVIDUELL TRENING: Luis Diaz hadde en individuell treningsøkt på fredag.

– Jeg er veldig glad for hvordan det har løst seg, og at overgangen har gått i orden. Det er et ganske historisk øyeblikk for colombiansk fotball, og alle supporterne der er veldig glade for det. Det er også familien min, mine venner og foreldrene mine.

– Det har vært helt sykt, og heldigvis ordnet alt seg. Det er det viktigste.

Var til Liverpool han ville

Før Liverpool gjorde alvor av interessen sin, var Tottenham i forhandlinger om kjøp av Diaz. Det var Spurs som fikk senket prisen ned til et nivå der Liverpool var aktuelle for å handle allerede i januar.

Journalister både i England, Portugal og Colombia har rapportert at spilleren selv ønsket seg til Liverpool. Det bekrefter han.

– Det er en klubb jeg har fulgt en stund nå, og jeg har alltid sett dem spille. Det er ingen hemmelighet at Premier League er en av de beste ligaene som finnes, og jeg har fulgt og sett fotball derfra siden jeg var ung gutt, sier han.

– Når det kommer til Liverpool, så tror jeg ikke det er så mye jeg trenger å si som ikke allerede er sagt. Det er en flott klubb, en skikkelig referanse i spillet, og de har vunnet mange cuper og ligatitler. Liverpool har alltid vært mitt valg, sier han.

Luis Diaz trente alene på AXA Training Centre på fredag. På sin Twitch-stream fortalte Diogo Jota fredag kveld at lørdagens trening var kl. 17.00 norsk tid – før laget dro rett til hotellet før søndagens kamp. Han sa også at han skulle møte Diaz på lørdag, så kanskje colombianeren skal ha sin første økt med lagkameratene da!