Karius må vike for Diaz i Premier League-troppen

Liverpools Premier League-tropp er nå nede i 23 spillere.

Liverpool er fremdeles ikke i stand til å fylle opp en Premier League-tropp på 25 spillere, som følge av at kvoten for utenlandske spillere er fylt opp. Lagene i ligaen kan maks registrere 17 spillere som ikke har status som «home grown». Da Nat Phillips gikk på utlån til Bournemouth på deadline day, forsvant en slik spiller fra troppen. 

Inn kom Luis Diaz, som tok antallet utlendinger i troppen opp i 18. Det betyr at én spiller må vike, og det er kanskje ikke så overraskende å se hvem det er som ofres. Liverpool Echo skriver at Loris Karius er utelatt av Liverpools Premier League-tropp resten av sesongen, før kontrakten hans går ut i sommer. 

Det var ventet at tyskeren skulle finne seg en ny klubb i januar, men nå må han vente til neste sesong før han kan ha noe håp om å spille førstelagsfotball igjen. 

Liverpool har nå bare seks spillere over 21 år med status som «home grown», og dermed består Premier League-troppen bare av 23 spillere. Egenproduserte spillere under 21 år, som Harvey Elliott og Curtis Jones, trenger ikke å registreres. 

Troppen

Med det ser nå troppen slik ut, ifølge Echo («home grown»-spillere er uthevet).

Keeper: Alisson, Adrian, Caoimhin Kelleher

Forsvar: Virgil van Dijk, Ibrahima Konate, Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Andy Robertson, Joel Matip, Trent Alexander-Arnold.

Midtbane: Fabinho, Thiago Alcantara, James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain.

Angrep: Roberto Firmino, Sadio Mané, Mohamed Salah, Takumi Minamino, Diogo Jota, Luis Diaz, Divock Origi.

Førstelagsspillere under 21 år som ikke trenger å registreres: Curtis Jones, Harvey Elliott, Rhys Williams, Kaide Gordon, Owen Beck, Leighton Clarkson, Tyler Morton, Conor Bradley.