– Kelleher er den beste reservekeeperen i verden

Caoimhín Kelleher er, tross sine 23 år, den Liverpool-målvakten i historien som har gått seirende ut av fleste straffesparkkonkurranser, og nå får han ansiktet sitt malt på veggen.

– For meg så er Alisson Becker den beste keeperen i verden. Det er andre gode der ute, men han er helt vill. Men Caoimhín Kelleher er også den beste reservekeeperen. Spesielt med tanke på måten vi spiller på, sier Jürgen Klopp.

– Han (Kelleher) hadde en utrolig kamp.

Her, i avspilleren under, kan du se her avgjørelsen falle:

Spesialist på ligacup og straffespark

Der Chelsea kjørte målvaktsbytte med Édouard Mendy, som hadde gjort noen kjemperedninger, for Kepa Arrizabalaga, hadde Liverpool rett mann på plass. Tross sin unge alder er det nemlig nå ingen Liverpool-målvakt i historien som har vunnet flere straffesparkkonkurranser enn Caoimhín Kelleher.

De to tidligere Kelleher-triumfene var begge i ligacupen. Tilbake i oktober 2019 endte det 5-5 i en utrolig thriller, som hadde alt, mot Arsenal på Anfield. Godt på overtid utlignet Divock Origi, før Kelleher stoppet Dani Ceballos fra krittmerket. 5-4 på straffespark.

22. desember 2021 var det nok et comeback med påfølgende straffekonk. Liverpool hentet opp 1-3 mot Leicester. Etter 3-3 var det duket for straffespark og her måtte både Luke Thomas og Ryan Bertrand se seg slått av Kelleher. 5-4 Liverpool.

Følelsene vant over profesjonaliteten

I forkant av finalen var Chelsea-trener Thomas Tuchel ærlig på at så utfordringen mellom å velge mellom de to målvaktene. Akkurat som i Liverpool har Mendy vært førstekeeper, men i ligacupen er det Kepa som har voktet buret. Jürgen Klopp så kanskje litt annerledes på valget enn sin landsmann?

– Livet må være rettferdig, hvertfall noen ganger. Selv i profesjonell fotball bør det være rom for noe sentimentalitet. Caoimhín Kelleher er en ung gutt som har spilt hele veien i turneringen, hva gjør jeg? Jeg er to ting, en profesjonell trener og et menneske, og mennesket i meg vant. Det er fint at det betalte seg. Han fortjente det.

Klopp trekker også frem Adrián, som var sentral da Preston North End ble beseiret i fjerde runde. Så kan han avsløre at hjemme i Liverpool venter en stor belønning på Kelleher, for hans matchvinnende egenskaper på Wembley.

– På AXA Training Centre har vi en vegg i målvaktsområdet, alle målvaktene som har vunnet noe er på den, og nå kan Caoimhín komme på den også.

Glemte at han scoret den siste straffen

Hovedpersonen selv måtte se 10 straffespark passere han, før jubelen og følelsene fikk utløp. Midt i det hele glemte han sitt eget straffespark.

– Det er galskap. Jeg «reddet» én, var nære på et par andre, og til slutt tenkte jeg ikke på at jeg scoret den avgjørende straffen. Jeg glemte det, sier en rørt Kelleher.

MØRKT BAKTEPPE: Før kamp ble You’ll Never Walk Alone sunget, og lagene kom sammen for å markere for det som skjer i Ukraina.

MØRKT BAKTEPPE: Før kamp ble You’ll Never Walk Alone sunget, og lagene kom sammen for å markere for det som skjer i Ukraina.

23-åringen var utespiller i sine yngre dager. Kanskje var det et glimt av gamle kunstner, for straffesparket til målvakten var nydelig utført.

– Næh, jeg tror det var mer skyt og håpe for det beste, ler den unge keeperen.

Solidaritet i en mørk stund

Andre ting enn fotball har dominert verdensbildet de siste dagene. Det er noe som tydelig preger Liverpools supportere, spillere og trenere.

– Det går utover hva jeg forstår, for å være ærlig. Jeg er 54, snart 55, og jeg skjønner ikke hvordan en person kan sette hele verden i en sånn situasjon, og spesielt folket i Ukraina. Jeg kjenner så mange ukrainere, russere også, sier Jürgen Klopp.

– Vi må vise solidaritet, på ekte. Men som alltid i mørke stunder, trenger du øyeblikk og stunder hvor du kan tenke på noe annet. Jeg er glad for at vi kunne levere det i kveld.