Klopp utelukker ikke at Diaz kan få debuten på søndag

Lørdag skal Luis Diaz etter planen trene med lagkameratene for første gang.

Egentlig skulle Luis Diaz ha kommet til Merseyside på torsdag, men han kom først på fredag. Han trente individuelt, og måtte gjennom alt det som hører med i den første dagen i ny klubb.

Fotografering, intervju og en lang hilserunde. Han fikk også møte Jürgen Klopp for første gang. I forrige uke hadde snakket de sammen på FaceTime.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Luis Diaz kan debutere på søndag, når de røde møter Cardiff City i FA-cupen

– Altfor tidlig… Jeg vet ikke. Dersom han hadde vært her torsdag, kunne han trent litt, og jeg ville definitivt vurdert det. Nå vet jeg ikke helt, sier Klopp til Liverpoolfc.com

På sin Twitch-stream fredag kveld, der Diogo Jota spilte FIFA, fortalte han at han skulle møte Diaz for første gang på lørdag, og at de har treningsøkt lørdag kl. 17.00 norsk tid.

– Gi meg et øyeblikk til å møte ham og spørre ham om hvordan de siste to-tre dagene har vært, for det er ikke lett å sitte i Paris og vente på papirarbeidet. Det er ikke den beste tiden i livet, og det hjelper ikke for restitusjonen etter den intense perioden han har hatt med to kamper for Colombia, mye reising og slike ting, sier Klopp.

Utelukker det ikke

Klopp kan ikke utelukke at Luis Diaz får noen minutter

– Jeg kan ikke si nei, for jeg er også veldig spent. Noen minutter foran et utsolgt Anfield er fint, men la oss vente og se, sier Klopp.

Det er også en Porto-tilknytning i Liverpool, med Pep Lijnders og Vitor Matos som begge har vært der som trenere. Diogo Jota har også vært der som spiller.

– Vi kan ikke studere alle interessante spillere tett, verken meg eller trenerne. Det er det speiderne som gjør, og derfor har vi den avdelingen. Veldig ofte får vi et hint om at vi bør se nærmere på den eller den, og det gjør vi. Det betyr ikke at det nødvendigvis er en spiller for det neste overgangsvinduet eller noe, sier Klopp.

– Med Porto er det åpenbart annerledes, på grunn av Pep og Vitor. Vitor har trolig sett alle Portos kamper, og Pep har sett mange. Det var veldig tidlig at de fortalte meg at «det er en veldig interessant gutt der», og at vi burde se nærmere på ham. Siden det har vi fulgt med, sier han.

Liverpool - Cardiff spilles søndag kl. 13.00, og vises på V4 og Viaplay.