Mali vil sikre seg Konaté

Ibrahima Konaté kan snart bli nødt til å velge mellom Frankrike og Mali.

Ifølge den afrikanske journalisten Saddick Adams vil Mali jobbe for at Ibrahima Konaté skal velge dem når han skal spille landslagsfotball på seniornivå. Midtstopperen har så langt ikke spilt en seniorlandskamp, men var kaptein for det franske U21-landslaget da Liverpool hentet ham i fjor sommer. 

Konaté er født i Frankrike, men er også spilleberettiget for Mali, og så lenge han ikke står med seniorkamper på Frankrike, har han lov til å bytte landslag. Ifølge Anfield Watch prøvde Mali å sikre seg Konaté også i 2019, men uten hell. 

Adams skriver at Mali allerede har klart å sikre seg Evertons Aboulaye Doucouré, og de skal også være i kontakt med Lyon-spiss Moussa Dembélé. 

Konaté har ikke spilt en landskamp etter at han signerte for Liverpool, ettersom han nå er for gammel for U21-landslaget. Frankrike-sjef Didier Deschamps har valgt spillere som Jules Koundé og Dayot Upamecano fremfor Liverpool-spilleren. 

Konaté vil selvsagt i likhet med Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita bli aktuell for Afrikamesterskapet dersom han skulle velge Mali. Neste års utgave av mesterskapet skal spilles om sommeren, i motsetning til årets turnering, som ble spilt i januar og februar.