Alt du trenger å vite før Leeds gjester Anfield

Drøye to måneder etter at kampen egentlig skulle ha blitt spilt, kan endelig Liverpool ta i mot Leeds på Anfield. Dette er det du trenger å vite før kveldens kamp.

Liverpool møter Leeds United i kveld og har en glimrende mulighet til å ta innpå Manchester City, etter at Guardiolas menn tapte mot Tottenham i helgen. Blir det seier på Anfield i kveld vil de rødkledde bare være tre poeng bak City.

Kampen mot Leeds skulle egentlig vært spilt den 26. desember. Leeds søkte om utsettelse på grunn av at et smitteutbrudd i troppen, på toppen av skader, gjorde det vanskelig for dem å stille lag.

Hva sier managerne?

Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse tirsdag.

– Vi må holde fokus på denne ene kampen, for vi kan ikke vinne kampen, ligaen og alt i én kamp. Vi må bare sørge for at vi vinner en veldig vanskelig Premier League-kamp.

Klopp fulgte Leeds sitt møte med Manchester United søndag, der de hvitkledde hentet inn igjen Manchester Uniteds 2-0-ledelse, men likevel endte opp med å tape 4-2.

– Du kunne se ansiktene på alle i Leeds på søndag, der de var veldig modige og spennende offensivt. Du kan gi dem problemer, men det er vanskelig på grunn av mannsmarkeringen deres over hele banen. Dersom du ikke er med i kampen vil du bli spist opp.

– Leeds leder på tre av de avgjørende løpsstatistikkene i Premier League. Løp i høy hastighet, høyintense løp og alle disse tingene, det er Leeds. I tillegg gir de aldri opp. Det blir mange mål i begge ender, og vi må sørge for at vi er 100 prosent klare.

Leeds-manager Marcelo Bielsa er naturligvis klar over at de slipper inn mange mål. Det håper han å gjøre noe med.

– Vi må finne ut av grunnen til at vi slipper inn alle disse målene, og sørge for at det ikke fortsetter å skje, sa Bielsa på sin pressekonferanse tirsdag.

NYTT MØTE: I kveld blir det nytt møte mellom Jürgen Klopp og Marcelo Bielsa.

NYTT MØTE: I kveld blir det nytt møte mellom Jürgen Klopp og Marcelo Bielsa.

– Liverpool er et av de store lagene i ligaen.

– Som i alle kamper vil vi forsøke å stanse deres angrep samtidig som vi kan true dem. 

Bielsa mener det var mye positivt å ta med seg fra søndagens møte med Manchester United. 

– Det var en jevn kamp, og vi skapte like mange sjanser, men de scoret dobbelt så mange mål som oss. Du kunne ikke se en stor forskjell på lagene i banespillet, sa Bielsa tirsdag. 

Hvordan er skadesituasjonen?

Diogo Jota fikk en ankelskade mot Inter, og måtte byttes ut i pausen, og sto over helgens møte med Norwich. Roberto Firmino var også ute av troppen mot Norwich på grunn av en muskelskade. På tirsdagens pressekonferanse kunne Klopp bekrefte at duoen ikke har sjans til å bli klare til kveldens kamp.

– De har ikke trent på banen, og det er ikke et godt tegn. Vi får se hva vi kan gjøre med guttene i de neste dagene og så ta en avgjørelse senere i uken, sa Klopp, med søndagens ligacup-finale i tankene.

For Leeds United er situasjonen verre. Bielsa fortalte på pressekonferansen at det ikke var noen nye oppdateringer.

Kaptein Liam Cooper er fremdeles ute, og det samme er viktige Kalvin Phillips og Patrick Bamford. Norske Leo Fuhr Hjelde er også ute, mens Robin Koch, som pådro seg en hodeskade i helgen, også står over denne kampen. 

Les mer om Leeds sin skadesituasjon her:

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool ligger på andreplass i Premier League, seks poeng bak Manchester City, men har spilt én kamp mindre. Kveldens kamp mot Leeds er de rødkleddes hengekamp. Dersom det blir hjemmeseier på Anfield i kveld, vil Liverpool være bare tre poeng bak Guardiolas menn. Liverpool og Manchester City møtes på Etihad i en kamp som foreløpig er satt opp den 9. april.

Klopp snakket om jakten på City på pressekonferansen tirsdag. Les mer om det her:

Leeds ligger på en 15. plass på tabellen etter en ganske tung sesong. De er bare fem poeng foran Watford på en 18.plass, og er på langt nær sikret fortsatt overlevelse i Premier League. 

Liverpool har vunnet sine fem siste ligakamper. Leeds har vunnet én og tapt tre av sine siste fem kamper. På søndag ble det et 4-2-tap mot Manchester United på Elland  Road, etter at de hvitkledde scoret to mål på 24 sekunder for å utligne Manchester-lagets 2-0-ledelse. 

Hvem skal starte?

Dersom Klopp var fristet til å hvile noen nøkkelspillere før helgens finale, har han kanskje forandret mening etter Citys tap mot Tottenham.

Du kan stemme frem hvem du ønsker å se fra start her.

Med både Diogo Jota og Roberto Firmino ute med skade kan vi nok få se Luis Diaz starte sin tredje Premier League-kamp. Diaz fikk sin andre Premier League-kamp mot Norwich søndag, og takket for tilliten med å score sitt første mål i den røde trøya foran The Kop. Divock Origi er også skadefri og tilgjengelig. Belgieren fikk en halvtime mot Norwich.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson var ikke med i startoppstillingen mot Norwich, der Joe Gomez og Kostas Tsimikas startet på sidebackene. Ibrahima Konaté fikk også hvile mot Norwich, men hadde en veldig god kamp mot Inter forrige uke.

Virgil van Dijk hadde nok hatt godt av litt hvile etter å ha spilt samtlige kamper etter vinterpausen, men det spørs om Klopp vil risikere å være uten en så viktig spiller.

Fabinho så hele Norwich-kampen fra benken, mens Thiago kom innpå den siste halvtimen. Naby Keita fikk en times spill og er ikke et usannsynlig valg i kveld.

Harvey Elliott satt også på benken kampen gjennom. Unggutten pådro seg en alvorlig skade i forrige kamp mot Leeds, og er nok lysten på å legge det marerittet bak seg ved å få en start i kveld.

Noen av disse uthvilte spillerne vil nok mest sannsynlig komme inn på laget, når Liverpool jakter City. Samtidig vil Klopp ha søndagens ligacup-finale og det tette februarprogrammet i tankene. 

Hva kan du lese før kampen?

Harvey Elliott pådro seg en stygg ankelskade i kampen mot Leeds på Elland Road i september. Etter en lang rehabiliteringsprosess er han endelig spilleklar igjen, og scoret i comebacket mot Cardiff 6. februar. Han har hele veien fått støtte fra Leeds. 

I fjor opplevde Liverpool voldsomme skadeproblemer – i år går Leeds gjennom noe av det samme.

På søndag skal Liverpool spille ligacup-finale mot Chelsea på Wembley. Noen av spørsmålene på pressekonferansen handlet om søndagens kamp, men Klopp forteller at han ikke klarer å tenke på mer enn én kamp om gangen.

Scouseren Joe Gelhardt er Liverpool-supporter, og de røde hadde muligheten til å signere spissen to ganger men takket nei. I kveld kan 19-åringen få sin hevn.

Vi har skrevet en sak om Raphinha, som er Leeds sin beste spiller og som har blitt linket til Liverpool.

LEEDS SIN STØRSTE TRUSSEL: Raphinha er Leeds Uniteds beste spiller. Han er tilgjengelig til kampen.

LEEDS SIN STØRSTE TRUSSEL: Raphinha er Leeds Uniteds beste spiller. Han er tilgjengelig til kampen.


Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Leeds har avspark kl. 20.45, og blir vist på TV 2 Sport Premium 2 i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).