De røde sa nei til unggutten to ganger. På onsdag kan Liverpool-supporteren få sjansen mot van Dijk og co

To ganger hadde Liverpool mulighet til å signere Joe Gelhardt – men meldte pass begge ganger.

Da Leeds United lå under 2-0 til pause i hjemmekampen mot erkerival Manchester United på søndag, tok Marcelo Bielsa grep for å komme inn igjen i kampen. Han satte inn sin beste og mest ettertraktede spiller, Raphinha, og en ung angriper fra Liverpool.

Joe Gelhardt er en ung spiss som på akademinivå har blitt sammenlignet med Wayne Rooney på grunn av sin fysikk, lave tyngdepunkt og evne til å score spektakulære mål. Unggutten som kalles «Joffy» er heller ikke uredd i duellene.

Han er oppvokst i Netherton, like ved Aintree Racecourse som hvert år arrangerer hesteløpet Grand National. 19-åringen vokste opp som stor Liverpool-supporter, og hadde Fernando Torres som sitt store idol, ifølge Goal.com. Han var fem år gammel da Torres kom til de røde.

I PREMIER LEAGUE: Joe Gelhardt har nå spilt ni kamper i Premier League denne sesongen.

I PREMIER LEAGUE: Joe Gelhardt har nå spilt ni kamper i Premier League denne sesongen.

De som husker veldig godt, vil kanskje huske at de røde ble linket til Gelhardt i 2019, etter at Bobby Duncan hadde gått til Fiorentina. Les vår sak om det fra 2019.

Liverpool takket nei

Neil Jones i Goal.com skrev en større sak om angriperen i oktober. Der nevnte han at Liverpool hadde mulighet til å signere Gelhardt to ganger. Først da han var i en alder før akademifotball, og deretter som U10-spiller. Begge ganger sa Liverpool nei.

Det var heller Wigan som plukket ham opp. Det gjorde de også med en annen ung Liverpool-supporter, Sean McGurk, som også har endt opp i Leeds i nyere tid og som deler hus med Gelhardt. De spilte forøvrig sammen med James Carragher, Jamie Carraghers sønn, i Wigan etter at han ble frigitt fra Liverpools akademi.

Leeds betalte 1,6 millioner pund da de kjøpte Gelhardt i 2020.

Gelhardt vil alltid være Liverpool-fan, men de røde er likevel det laget han aller helst ønsker å score mot, skrivr Jones. Han scoret hattrick mot Liverpool da han var på prøvespill i Wigan. Tidligere denne sesongen scoret han to mål og hadde én målgivende da Leeds U23 banket Liverpool 4-0 på akademiet i Kirkby i september.

Da scoret han blant annet fra midtbanen. Han scoret også mot de røde på U23-nivå i 2019, den gang for Wigan. Samme år spilte han mot de røde i FA Youth Cup, da Liverpool slo ut Wigan.

I FA YOUTH CUP: Joe Gelhardt i duell med Rhys Williams og Morgan Boyes for Wigan U18 i FA Youth Cup i 2019. Liverpool vant denne kampen 2-0 og gikk videre.

I FA YOUTH CUP: Joe Gelhardt i duell med Rhys Williams og Morgan Boyes for Wigan U18 i FA Youth Cup i 2019. Liverpool vant denne kampen 2-0 og gikk videre.

Én scoring og tre målgivende på øverste nivå

Denne sesongen har Gelhardt blitt kalt opp på det engelske U21-landslaget, og han har spilt ni kamper i Premier League. Scoringen kom borte mot Chelsea, med hans første touch på ballen.

Selv om sju av ni kamper i Premier League har kommet som innbytter, har han også tre målgivende så langt på det øverste nivået. Han har vært et lyspunkt i en vanskelig sesong for Leeds.

– Jeg er ikke overrasket over hvordan han har blitt integrert. Dersom jeg bruker noen som vanligvis ikke er i førsteelleveren, er det fordi jeg er overbevist om at de kan påvirke oss positivt, sa Marcelo Bielsa til Sky Sports før nyttår

– Det var ikke overrasket meg at han kan spille på dette nivået, fordi han har jobbet hardt og fortjener disse mulighetene. Han har vist meg at han har de riktige verktøyene for å ha en innvirkning, uten problemer. Som spiller er han en som alltid skaper noe farlig i kampen. Han er en spiller som gjerne heller forbindes med å avslutte sjansene enn å skape dem, men han har ferdighetene til å gå forbi en motstander og kan avslutte veldig bra.

Under Marcelo Bielsa har han også tatt store grep med sin egen fysikk. Treningen under Leeds-manageren har gjort at han gikk ned åtte kilo i sin første sesong, har han tidligere sagt i et intervju med Yorkshire Evening Post.

MOT FAVORITTKLUBBEN? Joe Gelhardt kan få muligheten mot Liverpool onsdag kveld.

MOT FAVORITTKLUBBEN? Joe Gelhardt kan få muligheten mot Liverpool onsdag kveld.

Med Patrick Bamford fortsatt på skadelisten, og slik Leeds slet i førsteomgangen mot mot Manchester United, er det ikke utenkelig at unggutten vil få muligheten mot favorittklubben onsdag kveld.

Han var ikke med i troppen da lagene møttes i september. Det kommer han nok til å være denne gang.

Liverpool - Leeds spilles onsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.