Fra fem på rad fra start til utenfor troppen i tre strake kamper

Curtis Jones må virkelig vise seg frem på trening for å spille seg tilbake på midtbanen til Liverpool.

Januar og starten av februar ble en veldig god periode for Curtis Jones, som virkelig tok vare på sjansen da andre midtbanespillere enten var utilgjengelige eller måtte bli benyttet i andre posisjoner. Fra og med kampen mot Shrewsbury 9. januar til og med kampen mot Leicester 10. februar startet 21-åringen seks av sju kamper for Liverpool, og det ble seier i alle seks han startet. 

Mot Shrewsbury, Brentford, Arsenal og Crystal Palace ble det 90 minutter, før han måtte nøye seg med en snau time på banen både mot Cardiff og Leicester, da han i begge tilfeller måtte vike for Harvey Elliott, som var tilbake fra skade. 

Men de siste tre kampene har vi ikke sett Jones sitt navn i kamptroppen. Midtbanespilleren er en av de som har fått merke at Jürgen Klopp har hatt en skadefri tropp å velge fra. 

Trener for fullt

Både mot Burnley, Inter og Norwich har Jones vært utelatt av kamptroppen, og Klopp har bekreftet at det ikke er på bakgrunn av skade eller sykdom. 

– Å utelate spillere fra troppen er den delen av jobben jeg liker dårligst. Det er enkelt å gjøre det når spillerne gir deg en grunn til å droppe dem, for eksempel ved å tilbringe tre netter på en bar, eller bli avbildet i en pub, men det har vi aldri opplevd. Ingen av de spillerne jeg har droppet fra troppen har fortjent det, sa Jürgen Klopp før helgens kamp mot Norwich. 

– Det er utrolig vanskelig å ta slike avgjørelser, men det er en del av spillet. Uken etter kan de starte. Slik er det, sa Klopp. 

På mandagens treningsbilder kunne vi se at Jones fremdeles trener for fullt med laget og at det også mot Norwich var Klopps avgjørelse å utelate ham fra troppen. 

Tok alvorsprat

I midten av januar avslørte Klopp at han hadde tatt en lang prat med Jones, som neppe er helt fornøyd med at han bare har vært på banen i ni ligakamper så langt - et lavt tall selv om han mistet to måneder som følge av øyeskaden.

– Jeg hadde en lang prat med Curtis i forrige uke. Jeg elsker gutten, og potensialet han har, men nå har vi kommet til det stadiet der vi må ta det neste steget, og at han får ut potensialet sitt på banen regelmessig, sa Klopp da.

– Vi har disse samtalene når du ikke er 100 prosent fornøyd med hvordan situasjonen er. Han er ung, veldig ung, men slik jeg ser det er potensialet hans utrolig. Det er der vi begge sammen må finne en måte for å få vist det oftere. Vi har kommet dit med utviklingen hans, la meg si det slik, sa Klopp. 

Om Jones trenger en ny alvorsprat etter å ha blitt utelatt fra de siste tre troppene, eller om han bare må smøre seg med tålmodighet, gjenstår å se.