– Planen vår er å være så plagsomme som mulig

Liverpool kan komme opp i ryggen på Manchester City onsdag kveld.

Onsdag kveld har Liverpool en ekstremt viktig kamp i Premier League, når Leeds United kommer til Anfield.

Dersom de røde vinner hengekampen, vil de være tre poeng bak Manchester City. Siden lagene skal møtes i april, har en ting igjen i sine egne hender, dersom Jürgen Klopp og laget hans gjør jobben selv.

Manageren fikk mange spørsmål om «tittelracet» på den åpne delen av pressekonferansen på tirsdag. På den lukkede delen med avisene var han litt åpnere på hva han tenkte om situasjonen.

– Først og fremst er det viktig at vi er nære toppen, uansett hvem som er på topp. Det viser at noe går i riktig retning, sier Klopp.

– De siste fire sesongene, i år inkludert, er det ett år der vi ikke har vært med i toppen. Da hadde vi problemene våre og slet, men de to årene før var det en vanvittig tittelkamp.

Planen er å være plagsom

Klopp mener at Liverpool og Manchester City har presset hverandre til å nå nye høyder i Premier League. Tidligere var det ikke uvanlig at et lag kunne tape seks kamper i ligaen og likevel vinne tittelen, men slik er det ikke lenger.

– Det har vært en stund der begge lag har vært i stand til å gjøre noe spesielt. Med all respekt for City, for det de gjør er utrolig. Vi presser hverandre. Ikke bare oss, for jeg glemmer ikke de andre lagene. Jeg glemmer ikke Chelsea, United, Arsenal, Tottenham og de andre som er der.


– Vi har presset hverandre, og det holder deg gående. Du har ingen mulighet til å ta foten av pedalen, for de andre vil være der med en gang for å ta deg, sier han.

For en uke siden vant Manchester City hele 5-0 borte mot Sporting i Champions League. I et intervju etter kampen fikk Pep Guardiola spørsmål om tittelkampen, og omtalte Liverpool som «a pain in the ass» – et lag som ikke vil slutte å plage City.

– Jeg hørte det Pep sa, om at vi var «a pain in the… langt nede på ryggen» – eller kan være det… Det er en god beskrivelse. Det er slik det bør være. Vi prøver å være så plagsomme som mulig, så lenge vi har en sjanse til å ta dem igjen og gå forbi. Jeg vet ikke når det vil skje eller om det vil kunne skje, sa Klopp.

– Det avgjøres i mars og april

Liverpool har nå vunnet åtte kamper på rad i alle turneringer. Fem av seirene er i Premier League.

– Du har alltid de avgjørende periodene av en sesong. Det er ikke nå, det er ikke i februar. Det er i mars eller april, og da må du være nærme nok til å kunne ta en avgjørelse for hvilken retning du skal ta. Jeg vet ikke om det vil skje. Det vi gjør er ganske spesielt, og jeg forventer ikke at det skal skje hver uke. Du kan ikke snu kamper hver uke. Vi må være på vårt absolutt beste for å gjøre vår beste mulige sesong for oss selv.

MØTES I APRIL: I april skal Liverpool til Etihad Stadium. En stadion der de så langt ikke har vunnet mot Pep Guardiola i Premier League under tyskeren.

MØTES I APRIL: I april skal Liverpool til Etihad Stadium. En stadion der de så langt ikke har vunnet mot Pep Guardiola i Premier League under tyskeren.

Kampen mot Manchester City er foreløpig satt opp lørdag 9. april, men kan bli flyttet for TV. Det er nå kampen alle merker seg i kalenderen, men Klopp vet at det skal gjøres en stor jobb før det.

– Uheldigvis skjer det bare to ganger i løpet av sesongen at vi møter det andre laget. Så utenom det… Den første endte uavgjort, da vi ikke var strålende, men gode nok til å ta et poeng. Den andre kampen er ikke spilt ennå, og vi har fortsatt alle de andre kampene som skal spilles. Vi skal også møte Tottenham – vi skal også møte United – så det er ikke slik at vi sitter her og teller med de poengene, krysser av mens vi venter på kampen mot City.

– Det vi har gjort de siste årene er ganske spesielt, og jeg er fornøyd med det, men ikke overlykkelig slik at jeg tenker at det er nok. Vi må fortsette, og det vet vi alle. Så langt er det ingen dårlig sesong, men ting vil avgjøres senere. En ting vil avgjøres til helgen, og andre ting senere. Vi må være i og rundt når ting skal avgjøres.

Liverpool - Leeds spilles kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.