Mané har inngått en pakt med Salah

Duoen er blitt enige om å ikke snakke om den kommende playoff-kampen om VM-billett mellom Senegal og Egypt i slutten av mars, og heller konsentrere seg om spill for klubblaget.

Mohamed Salah var svært skuffet og langt nede etter at Egypt tapte finalen i Afrikamesterskapet på straffespark-konkurranse for Sadio Manés Senegal. Temaet er så sårt for Salah, at Afrikamester Sadio Mané har lovet å ikke snakke om finalen når lagkameraten er tilstede.

Mané scoret vinnermålet i straffespark-konkurransen, noe som førte til at Salah aldri fikk ta Egypts femte og siste straffespark. Mané hadde før det bommet på et straffespark i ordinær tid.

Senegaleseren feiret triumfen i flere dager hjemme i Dakar, før han returnerte til Merseyside. Tilbake på AXA Training Centre har ikke finalen vært noe tema i det hele tatt når han har støtt på klubbkamerat Salah.

Rivaliseringen mellom de to Liverpool-stjernene vil imidlertid gjenopptas når Senegal møter Egypt i en helt avgjørende VM-kvalifiseringskamp i slutten av mars. Bare en av de to Liverpool-spillerne vil få VM-billett, og denne ene kampen vil avgjøre hvem som får reise til Qatar. Den kampen snakkes det heller ikke om.

– Jeg og Mo Salah snakker ikke om dette i det heletatt, forteller Mané til YouTube-kanalen Que Golazo.

– Selv tenker jeg fortsatt på hvordan det gikk i Afrikamesterskapet, men VM-kvalifiseringskampen er også en viktig kamp, som betyr mye for meg og mitt folk, fortsetter Liverpool-stjernen.

– Vi vil gjøre alt for å sikre oss VM-billetten, da det er veldig viktig for meg, mine lagkamerater og mitt land, for VM er en enorm turnering, som er en drøm for enhver fotballspiller.

– Vi vil være forberedt til kampen, og gjøre alt for å vinne den. Det er veldig viktig. 

Trøstet klubbkameraten

Noe av det som huskes best fra Afrikamesterskapet etter finalen i Yaounde var Mané som trøstet Salah like etter at at han selv hadde satt det avgjørende straffesparket i mål. Da var Salah oppløst i tårer. 

Duoen har ikke diskutert kampen i etterkant, selv om de har spøkt litt rundt Manés straffebom i ordinær tid.

Salah ga Egypt-keeper Gabaski et tips før Mané skulle ta straffesparket.

TRØSTENDE ORD: Sadio Mané trøstet Mohamed Salah etter at finalen i Afrikamesterskapet var avgjort.

TRØSTENDE ORD: Sadio Mané trøstet Mohamed Salah etter at finalen i Afrikamesterskapet var avgjort.

– Dere vil kanskje ikke tro det, men frem til nå har vi ikke snakket om det, for Mo er fortsatt veldig skuffet.

– Det eneste som har vært nevnt er straffebommen min i ordinær tid. Han spurte meg hvorfor jeg kom bort til keeperen deres. Jeg svarte at han snakket med keeperen, og jeg var sikker på at det var for komme under huden på meg, så jeg forsøkte å komme under huden på dem også. 

– Jeg så at Mo snakket med keeperen, men jeg er sikker på at han ikke sa så mye, så jeg spilte bare med og sa til Mo at jeg vil skyte til høyre, så du kan fortelle ham det. Dette lo vi av i går. Det var ganske morsomt.