Robertson har ikke gjengjeldt tjenestene, og ertingen bare fortsetter mellom sidebackene

Den interne assist-konkurransen mellom sidebackene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson får mye oppmerksomhet i kjølvannet av duoens fenomenale antall målgivende.

I cupkampen mot Cardiff serverte Trent Alexander-Arnold sin 15. målgivende for sesongen. Back-kollega Andy Robertson kom også på assist-listen igjen, og er nå oppe i ti målgivende for sesongen.

Hele fem av Trents målgivende pasninger, altså en tredjedel, har vært til Diogo Jota. Det må sies å være oppsiktsvekkende.

– Jeg vil si at det er noe som bare har kommet naturlig. Diogo er en klassespiss som finner seg gode posisjoner. Jeg tror flesteparten av scoringene hans har vært headinger, så han er veldig sterk i lufta, sier Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com.

– Jeg er heldig som får spille sammen med spisser som ham. Jeg kan bare gi dem ballen, så scorer de, sier scouseren beskjedent.

– Jeg forsøker bare å gi dem så gode pasninger som mulig, og så håper jeg at de setter ballen i nettet for meg. Det er fint at vi bare kan slå ballen inn i feltet til dem, og så vinner de hodeduellene.

Har passert 100 målgivende til sammen

Alexander-Arnold og Andy Robertson har nå passert 100 målgivende til sammen for Liverpool. Det er utrolige tall for to sidebacker.

– Det er ganske sprøtt at to sidebacker har klart det på så kort tid som vi har gjort det på. Det er bra for oss, og det er hva vi ønsker å gjøre. Vi er stolte over å kunne hjelpe laget. Spillet vårt er bygd rundt at vi skal være med fremover og skape ting, mens andre spillere dekker opp for oss. Forhåpentligvis fortsetter vi med dette i mange år fremover, sier Alexander-Arnold.

Det hører med til historien at Trent har servert tre målgivende pasninger til Robbo, mens skotten fortsatt ikke har levert en eneste assist til Trent i gjengjeld. Robertsons unnskyldning skal være at Alexander-Arnold ikke kommer inn i feltet hyppig nok.

– Han elsker å si det! Det er vel litt sannhet i det også. Jeg kommer ikke inn i feltet like ofte som han gjør. Men jeg vil si jeg fortjener en assist fra ham snart, tatt i betraktning hvor mange sjanser han bommer på! Tre er et høyt antall målgivende fra en spiller til Robbo! Han har vel scoret bare fem mål klubben, så da er det en prestasjon av meg at jeg har tre målgivende til ham. Jeg må gjøre noe riktig!

– Det er alltid spesielt når samspillet sitter mellom oss, slik at vi får minst ett mål for sesongen hvor vi kan feire sammen.