Sidebackene hviles, Firmino er skadet, og Jürgen Klopp skifter ut hele midtbanen

Jürgen Klopp roterer kraftig på laget.

Som ventet roterer Jürgen Klopp på laget til kampen mot Norwich, men at han skifter ut hele sju mann i startoppstillingen fra kampen mot Inter var kanskje flere enn de fleste hadde ventet på forhånd.

Liverpools lag: Alisson, Gomez, Matip, van Dijk, Tsimikas, Henderson, Keita, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mané, Diaz

Reserver: Kelleher, Fabinho, Konate, Thiago, Milner, Minamino, Robertson, Origi, Elliott

Luis Diaz starter sin andre kamp for Liverpool. Angriperen erstatter ankelskadede Diogo Jota.

Roberto Firmino er ikke med i kamptroppen på grunn av en muskelskade, bekrefter Liverpool FC på sine nettsider.

– Jeg behøvde å rotere på laget. Det var påkrevd for dette laget og denne kampen, på grunn av terminlisten vi har. Vi trenger spillere fulle av energi, som kan levere en intens prestasjon, og det er kun mulig dersom du gjør endringer på laget, sa Klopp da han ble spurt om hvorfor han hadde skiftet ut så mange spillere.

– Vi er Liverpool, og alle forventer at vi skal vinne fotballkamper. Det forventer vi av oss selv også. 

– Vi har spilt mot Norwich to ganger denne sesongen. De har skiftet ut Daniel Farke med Dean Smith. Ingenting er avgjort i bunnen av tabellen, og jeg er sikker på at de har kommet hit for å ta poeng. Vi må forhindre at de gjør det.

Klopp har valgt å bytte ut begge sidebackene. Joe Gomez skal spille på høyrebacken, isteden for Trent Aledancer-Arnold, mens Kostas Tsimikas kommer inn på venstrebacken isteden for Andy Robertson. Alexander-Arnold er ikke engang i kamptroppen.

Hele midtbanen fra Inter-kampen er skiftet ut. Trioen Fabinho, Thiago og Elliott er blitt erstattet av Henderson, Keita og Oxlade-Chamberlain, mens Klopp også skifter stoppermakker til Virgil van Dijk, da Joel Matip kommer inn på laget igjen, isteden for Ibrahima Konate.

Curtis Jones er utelatt fra kamptroppen for tredje kamp på rad, etter at han ble byttet ut etter en times spill mot Leicester.

Kabak på benken

Norwich stiller med følgende lag: Gunn, Aarons, Hanley, Gibson, Williams, Normann, Gilmour, McLean, Sargent, Pukki, Rashica

Reserver: McGovern, Byram, Zimmermann, Kabak, Giannoulis, Lees-Melou, Placheta, Dowell, Rowe.

– Det er godt å ha Mattias Normann tilbake etter skade. Det er et stort pluss for oss, sier Norwich-manager Dean Smith.