– Slike topplag vil straffe deg

Edin Dzeko var skuffet over at Inter fikk et så dårlig utgangspunkt i åttendedelsfinalen.

Onsdag kveld ble den første av to åttendedelsfinaler i Champions League mellom Inter og Liverpool spilt.

Inter satte Liverpool skikkelig på prøve i det første kvarteret av andreomgangen, men fikk aldri noen scoring – eller avslutning på mål – selv om de presset på.

– Det som manglet var at vi unngikk tap. Vi spilte veldig bra frem til vi slapp inn mål. Vi skapte mye, og lot dem ikke skape noe, sa storscoreren Edin Dzeko til Amazon Prime.

Den tidligere Roma- og Manchester City-spissen hadde ballen i nettet bak Alisson Becker én gang – men nok gang fungerte Liverpools offsidefelle, som den har gjort over 100 ganger i Premier League denne sesongen.

– Vi tvang Liverpool til å spille langt, og ga dem nesten ingenting før de scoret målene sine, sa Dzeko.

Ble straffet knallhardt

Heller enn at Inter fikk scoringen sin, gjorde Jürgen Klopp et trippelbytte som gjorde at momentumet svingte over til Liverpool. Et kvarter etter byttet kom også den første scoringen, da Roberto Firmino headet inn en corner fra Andy Robertson.

– Det er dumt at vi slepper inn fra et hjørnespark, for vi er vanligvis så gode på å forsvare oss på dem. Det kan skje mot slike topplag, for de vil straffe deg dersom du ikke scorer, sa Dzeko.

Dzeko er likevel fornøyd med det den regjerende Serie A-mesteren presterte på San Siro.

– Vi ga alt vi hadde. Alle ga alt, men det var ikke nok. Vi kunne holde hodene høyt da vi gikk av banen, og visste at vi hadde gitt alt. Det er helt klart at det ikke er et bra resultat, men vi må beholde troen helt til slutt. Nå skal vi fokusere på ligaen, og så får vi se.

Returoppgjøret mellom Liverpool og Inter spilles på Anfield tirsdag 8. mars kl. 21.00.