TV-avtalen som skal ta knekken på alle planer om en europeisk superliga en gang for alle

En ny TV- og markedsavtale for Champions League som vil generere hele 15 milliarder euro for klubbene.

The Times melder at Nasser Al-Khelaifi, som er president i Paris Saint-Germain og formann i European Club Association (ECA), har sagt at treårsavtalen er verdt fem milliarder euro per sesong fra 2024-27. Dette er en økning på hele 40 prosent.

ECA og UEFA sine ledere tror at den nye avtalen vil føre til at de gjenværende superligarebellene, Real Madrid, Barcelona og Juventus, aldri vil få istand en europeisk superliga.

– Dette representerer en ny æra med finansiell stabilitet for de europeiske klubbene, mener Al-Khelaifi.

Basert på den sveitsiske modellen

TV-avtalen er basert på det nye Champions League-foramtet med 36 lag i gruppespillet, isteden for 32. Klubbene vil spille i en enkel liga, hvor de vil spille ti kamper, isteden for seks, mot ulike motstandere basert på seeding, før de 16 beste lagene går videre til cupspillet.

– Klubbene er partnere med UEFA i denne prosessen, hvor vi ønsker å maksimere vår kollektive verdi og redusere våre kollektive kostnader, sier Al-Khelaifi. 

– Dette sikrer langt på vei finansiell stabilitet og levedyktighet. ECA og UEFA har oppnådd mer sammen enn vi noen gang ville ha oppnådd hver for oss, og som et resultat av det blir europeisk fotball sterkere, avslutter ECA-formannen.