Tidligere West Ham-trener om Trent og Robertson:– De er det beste backparet i den moderne fotballen

Tidligere West Ham-trener Slaven Bilic forklarer hvorfor det Liverpools backer gjør er så imponerende.

Trent Alexander-Arnold var nok en gang servitøren da Sadio Mane scoret vinnermålet mot West Ham lørdag kveld. Vi så også en annen side av scouseren, da han reddet et av Lanzinis forsøk på streken i første omgang.

På motsatt back var Andy Robertson like pålitelig som vanlig, uten de helt spektakulære bidragene. Tidligere West Ham-sjef Slaven Bilic lovpriset de to spillerne etter kampen. 

Playmakere

– De er playmakere fra backposisjonen. Pasningene de slår, avgjørelsene de tar – det er helt utrolig. Å ha spillere på kantene som er playmakere som kan slå fantastiske pasninger til angriperne som de har gjort uke ut og uke inn de siste fire årene er utrolig, sa han i TV-studioet til Premier League Productions etter kampen lørdag kveld. 

– De er det beste backparet i den moderne fotballen. De spiller nesten som vingbacker med måten de angriper, og det gjør de uten å ha en ekstra stopper der. Tenk dere innsatsen og farten de må ha for å komme seg tilbake i tide.

Liverpools backduo sammenlignes ofte med Chelseas backer. Kroaten forklarer hvorfor det blir urettferdig og feil, ettersom Liverpools backer har større arbeidsoppgaver. 

– Det som forundrer meg er all kvaliteten og energien de har. Reece James er alltid i slike posisjoner, Marcos Alonso eller Ben Chilwell er alltid i slike posisjoner, men de har tre bak seg i midtforsvaret.

– Disse to (Trent og Robbo) er også i de posisjonene, men de har ikke tre bak seg i midtforsvaret. Ja de har Fabinho, men Chelsea også har defensive midtbanespillere, forklarte kroaten. 

DUELL: Bilic har brynt seg på Klopps Liverpool tidligere.

DUELL: Bilic har brynt seg på Klopps Liverpool tidligere.

Gir fra seg rom

Bilic understreker at det er uunngåelig at det blir store rom bak backene, men da har Liverpool stoppere som dekker opp for mye.

– Trent og Robbo er utrolige, men de er også grunnen til at West Ham, Inter og Chelsea hadde muligheter mot dem. Uansett hvem av van Dijk, Matip og Konate som spiller, er det umulig å dekke hele bredden av banen. 

Graeme Souness var samstemt i hyllesten i Sky Sports sitt studio. 

– De er mer eller mindre som midtbanespillere. Disse to spillerne er de beste som er i de posisjonene.

– Andy Robertson har mye energi, men har ikke helt samme leveranse som Trent. Når Trent har ballen vet spissen at han kommer til å plukke deg ut i feltet.

Tirsdag kveld kan Liverpool ta seg videre til kvartfinalen i Champions League for fjerde gang under Jurgen Klopp når de møter Inter Milan. Der kommer backene til å spille hovedroller som vanlig.