Det egyptiske fotballforbundet med offisiell klage til FIFA

Skandalescenene i Dakar har vakt enorm harme i Egypt.

Da Mohamed Salah og de andre egyptiske landslagsspillerne skulle ta sine straffespark i straffespark-konkurransen mot Senegal, der en VM-billett lå i potten, ble de bombardert med laserlys rettet mot øynene deres fra Senegal-supporterne på tribunene i Dakar. TV-bildene viste at Zizo og Mostafa Fathi ble forsøkt satt ut av spill på samme måte som Salah.

Før kampen ble spillerbussen til Egypt steinet, vinduer ble knust, og steiner havnet inne i spillerbussen. Både før, under og etter kampen mener det egyptiske fotballforbundet at deres spillere, og spesielt Mohamed Salah, også ble utsatt for rasisme fra Senegal-supporterne, og forbundet hevder også at det ble kastet flasker og steiner mot deres spillere allerede under oppvarmingen. 

Dramaet i Dakar kan nå få etterspill. Det egyptiske forbundet har ifølge Sky Sportssendt en klage til det internasjonale fotballforbundet FIFA etter kampen. Sky Sports har kontaktet FIFA for en kommentar, foreløpig uten svar.

Sadio Mané ble nok en gang mannen som avgjorde en straffespark-konkurranse mot Egypt til Senegals fordel. Liverpool-stjernen ble også Egypts banemann i finalen Afrikamesterskapet.