Benficas vei til kvartfinalen: Liverpool møter en skikkelig underdog

Det ble en drømmetrekning for Liverpool som skal møte Benfica i Champions Leagues kvartfinale.

Jürgen Klopp sier seg nok godt fornøyd med utfallet av trekningen i Nyon i dag. Mikäel Silvestre trakk Benfica ut av bollen som Liverpools neste motstander. Lisboa-laget ligger på en 26. plass på UEFAs klubbrangering – 23 plasser bak de rødkledde.

Benfica åpner på hjemmebane, og oppgjøret blir avgjort på Anfield uken etter.

Hele veien til finalen ble trukket. Vinneren av oppgjøret mellom Liverpool og Benfica, møter vinneren av Villarreal og Bayern München i semifinalen. Liverpool/Benfica spiller første kamp på hjemmebane.

I finalen spiller vinneren av Liverpool/Benfica/Villarreal/Bayern München som hjemmelag.

VANT I AMSTERDAM: Benfica slo ut Ajax i åttedelsfinalen.

VANT I AMSTERDAM: Benfica slo ut Ajax i åttedelsfinalen.

Benfica kom på andreplass i gruppespillet, bak Bayern München, og slo ut Ajax i åttedelsfinalen. Det sto 2-2 etter første kamp i Lisboa, før Benfica scoret kampens eneste mål i Amsterdam. Scoringen var signert Darwin Nunez, deres uruguayanske toppscorer med 26 mål på 33 kamper i alle turneringer så langt denne sesongen.

Benfica ligger på en tredjeplass i Primeira Liga, tolv poeng bak Porto på førsteplass. De er ubeseirede på sine siste åtte kamper i alle turneringer.

Tidligere møter

Liverpool er ikke helt fremmede for Benfica. Lagene har møttes i ti offisielle kamper – Liverpool har vunnet seks, Benfica fire. De møttes i Europacupen i to oppgjør i 1978 og 1984, hvor Liverpool gikk seirende ut begge ganger og omsider vant hele turneringen.

Portugiserne slo faktisk de røde ut av Champions League i 2005/06. Da lagene ble trukket mot hverandre i kvartfinalen Europaligaen i april 2010 var det Liverpool som trakk det lengste strået. Benfica vant første kamp 2-1 i Lisboa, før Liverpool sin maktdemonstrasjon under flomlysene på Anfield. Fernando Torres scoret to av Liverpools fire mål, og de røde gikk videre med 5-3 sammenlagt.

Liverpool kjøpte Lazar Markovic fra Benfica i 2014.

Det er altså tolv år siden den forrige offisielle kampen mot Benfica, men portugiserne ga Liverpool en hjelpende hånd i 2019.

Fikk hjelp før finalen i 2019

Før Liverpool skulle møte Tottenham i finalen i Champions League i 2019, fikk de god hjelp fra Benfica. Spillerne var på treningsleir på Marbella og spilte en treningskamp mot Benfica B – Lisboa-klubbens reservelag – for å beholde rytmen i den lange pausen mellom siste seriekamp og finalen i Madrid.

Benfica B ble slått 3-0. Ifølge treneren deres, ba Klopp og hans trenerteam om at Renato Paivas menn skulle etterligne Tottenhams spillestil.

– Vi gjenskapte to eller tre offensive og to av deres defensive bevegelser, i tillegg til at vi brukte dødballvariantene vi så for oss at Tottenham ville bruke i finalen, fortalte Paiva.

– Vi spilte litt mer som Tottenham og litt mindre som Benfica.

Paiva forklarte også hvorfor det ble akkurat Benfica B, som var motstander på treningsleieren.

– De kunne ikke velge et engelsk lag på grunn av faren for lekkasjer, de kunne ikke velge et spansk lag siden Mauricio Pochettino har tilbragt så mye tid i Spania, de kunne ikke velge et fransk fordi Hugo Lloris er Frankrikes keeper. Så de måtte velge et portugisisk lag, sier han.