Egypt krever omkamp

President i det egyptiske fotballforbundet, Gamal Allam, avslører at de planlegger å kreve at den avgjørende kampen mot Senegal må spilles på nytt etter skandalescenene i Dakar.

Egypts VM-drøm ble lagt i grus da de tapte den avgjørende straffespark-konkurransen mot Senegal.

Mohamed Salah, Ahmed Sayed Zizo og Mostafa Mohamed klarte ikke å score fra ellevemetersmerket for Egypt, og Sadio Mané kunne sett inn det avgjørende straffesparket for Senegal.

Det er skandalescenene før, under og etter kampen som nå får Egypt til å kreve omkamp. Den egyptiske spillerbussen ble angrepet med murstein og ramponert før kampen, noe som førte til en forsinket ankomst til stadion for Egypt. Det egyptiske fotballforbundet ba om at avspark måtte utsettes en halvtime på grunn av dette, men fikk ikke gehør for det. 

Deretter ble det kastet flasker etter de egyptiske spillerne under oppvarmingen, og det egyptiske fotballforbundet hevder også at deres spillere ble utsatt for rasisme gjennom fornærmende bannere rett mot Mohamed Salah.

Det ble også rettet en rekke laserpenner mot Egypts straffeskyttere, og spesielt Salah, som forstyrret de når de skulle ta straffesparkene sine.

Ble dårlig behandlet allerede på flyplassen

– Da Senegal var i Egypt ble de behandlet godt, og beskyttet fra de ankom landet. Da vi kom til Senegal ble vi fornærmet på flyplassen, og ble offer for dårlig behandling fra de som jobbet der, siteres Allam av Kingfut.

– Da vi dro til stadion kjørte bussjåføren omveier slik at fansen kunne fornærme oss. Vi har levert klager til FIFA og CAF, og vil snakke med FIFA-president Gianni Infantino om dette. Under kampen ble vi utsatt for en utrolig fiendtlig stemning.

– Vi skal legge frem bevis for bruk av laserpenner under kampen, og sjikanen mot oss mens vi var inne i bussen, samt vannflaskene som ble kastet mot vår keeper, sier Allam.