– Firmino var veldig viktig da jeg skulle finne meg til rette her

Fabinho forteller om rollen til Roberto Firmino også utenfor banen.

Fabinho kom til Liverpool sommeren 2018, og denne sesongen har vi hørt brasilianeren snakke mer og mer engelsk – med et imponerende ordforråd.

Han forteller at Roberto Firmino var viktig for ham da han først kom til klubben. Midtbanespilleren fikk en del tid for å finne seg til rette, både på og utenfor banen. I sin første sesong startet han ikke en Premier League-kamp før i slutten av oktober.

– Jeg husker da jeg kom til klubben. Bobby Firmino og familien hans var viktige for meg om min familie, sier 28-åringen til The Mirror.

– De hjalp oss virkelig med å føle oss velkomne på beste mulige måte. De fikk oss til å føle oss hjemme.

Da Firmino kom til Liverpool var allerede Lucas Leiva og Philippe Coutinho i klubben. De har nå forlatt, men spillere som Alisson, Fabinho og unge Marcelo Pitaluga har nå kommet i tillegg, og er en del av førstelaget. Det er også Claudio Taffarel, som er inne i klubbens trenerteam.

– Når du har brasilianske spillere i laget er det bra, og spesielt siden engelsken min ikke var så god da jeg først kom. Det var fint å ha dem rundt seg, sier Fabinho.

Har tatt engelsktimer

Fabinho forteller at han har jobbet med engelsken.

– Jeg har forbedret engelsken min mye siden jeg kom her til Liverpool. Jeg har tatt noen timer, og det har så klart hjulpet når du hører det på treningsfeltet eller fra manageren, sier han.

– Du lærer fra dem, og dersom jeg ikke skjønner noe så spør jeg.

Før Inter-kampen denne uken var det Fabinho som stilte på pressekonferanse sammen med Jürgen Klopp. Der snakket han om en annen søramerikaner som nylig har kommet til klubben, og som foreløpig ikke snakker så mye engelsk. Luis Diaz kommuniserer på spansk og portugisisk, men foreløpig lite på engelsk.

IMPONERER: Luis Diaz har imponert alle etter overgangen fra Porto.

IMPONERER: Luis Diaz har imponert alle etter overgangen fra Porto.

– Han er veldig imponerende. Han har vært her i en måned eller halvannen, og spiller på et veldig høyt nivå. Han var veldig viktig i ligacupfinalen også. For meg var han en av de beste spillerne i finalen mot Chelsea, og jeg tror det bare var hans tredje kamp for oss, så han imponerer stort, sa han på pressekonferansen.

– Han er veldig god. Det er ikke så lett å spille på et så høyt nivå når du kommer til et nytt land og bytter liga. Han var ikke vant med intensiteten i England, men det ser ut som at han har spilt her lenge, for han har spilt veldig bra og vært skikkelig imponerende.