Fotballforbundet tilbyr 100 gratisbusser til semifinalen, men kritikken hagler

Nå er det endelig bestemt at semifinalen skal spilles på Wembley lørdag 16. april klokken 16.30.

Det engelske fotballforbundet har vært under hardt press for å flytte semifinalen mellom Liverpool og Manchester City til nordvest-England. Det skjer ikke. Fotballforbundet tilbyr isteden 100 gratisbusser for fans som skal reise til semifinalen mellom Liverpool og Manchester City på Wembley.

Supporterne til begge klubbene, samt borgermestrene i både Liverpool og Manchester, har krevd at semifinalen flyttes bort fra London fordi det ikke går noen tog fra nordvest-England til hovedstaden i påskehelgen. De er definitivt ikke fornøyd med å bli tilbudt smuler som dette. Det kommer klart frem fra reaksjonene til noen av journalistene som følger Liverpool tettest.

– Fotballforbundet kaster smuler til folket, og håper at folk er desperate nok til å plukke dem opp, skriver Simon Hughes på Twitter.

– I min naivitet trodde jeg fotballforbundet kom til å gjøre alt i deres makt for å hjelpe tilreisende supportere og dempe kritikken etter deres økonomisk motiverte beslutning om å beholde semifinalen på Wembley. Å dekke behovet for bare 5000 av de 60 000 som skal reise er ren forakt, skriver David Lynch.

Stopper veiarbeid

Fotballforbundet opplyser at de har sørget for at alt veiarbeid som ikke er absolutt nødvendig blir satt på pause i påskehelgen, uten at det ser ut til dempe kritikken fra supporterne.

Fotballskribent Henry Winter i The Times mener at arbeidene på toglinjen har vært kjent så lenge at dette rett og slett er elendig planlegging fra fotballforbundets side, selv om de nå har satt opp en del gratisbusser.

– Dette vitner om manglende omtanke for fansen. 5000 fans får gratis skyss, da FA har satt opp 100 busser fra Anfield og Etihad tur/retur Wembley. Fotballforbundet har også bedt om stopp i alt veiarbeid, skriver han på Twitter.

Carl Markham i PA Media påpeker at dette er busser nok til 5000 supportere, og undrer seg på hvordan de øvrige 65 000 tilskuerne skal komme seg på kampen.