– Liverpool og Curtis Jones står overfor et svært vanskelig valg til sommeren

Curtis Jones har bare 15 kamper fra start så langt denne sesongen. Utviklingen har nok ikke vært helt slik scouseren hadde sett for seg.

Curtis Jones kan stå ved et veiskille til sommeren. 21-åringen sliter med å få fotfeste på Liverpools midtbane, der Jordan Henderson, Fabinho og Thiago Alcantara virker å være Jürgen Klopps førstevalg, og hvor Naby Keita virker å være nærmeste utfordrer når han er skadefri. 

Jones har bare fått 15 kamper fra start denne sesongen, i tillegg til sju kamper som innbytter. Det er nok betydelig færre kamper enn scouseren håpet på etter at han var involvert i 34 kamper forrige sesong - 22 fra start og tolv som innbytter.

I Premier League er det kun blitt sju kamper fra start og fem innhopp fra benken for Jones.

Han kniver om spilletiden med karer som Keita, Harvey Elliott, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner. 

I andre halvdel av februar var scouseren utelatt fra fire av fem kamptropper, inkludert ligacupfinalen, før han har vært i de siste seks kamptroppene og startet to kamper.

Spørsmålet er om dette er nok for at Jones skal ha den ønskede utviklingen, og ta neste steg på kvalitetsstigen. Både han og Liverpool FC kan ha et vanskelig valg å ta i sommer.

– Han ser ut til å ha mistet noe

– Situasjonen begynner å bli prekær for Curtis, mener tidligere Hønefoss-trener Frode Lafton.

– Jeg hadde så stor tro på Curtis, og i fjor trodde jeg han var i ferd med å ta det endelige steget og etablere seg på Liverpools midtbane. Jeg trodde han skulle bli den neste Trent Alexander-Arnold, den neste scouseren til å spille fast på Liverpool, sier Hønefoss-legenden til Liverpool.no.

Lafton, som nå trener Jevnakers G16-lag, synes utviklingen til Jones har stoppet litt nå. 

– Det virker også som Jürgen Klopp er frustrert over manglende fremgang hos Curtis. For meg ser det ut som scouseren har mistet noe. Det virker som alt går litt for fort for ham. Det kan skyldes manglende kamprytme. Når alle førstevalgene på midtbanen er skadefrie blir det langt frem for ham, slår den tidligere stopperkjempen fast.

Lafton mener det ikke er tvil om potensialet til Jones, og beskriver scouseren som en ung spiller med en veldig god fotballforståelse. Men skal han få ønsket utvikling må han få spille regelmessig.

– Både Liverpool og Curtis står overfor et vanskelig veivalg til sommeren. Begge parter må vurdere om det er mest fornuftig med et låneopphold i en annen klubb, eller å fortsette å være en squadspiller i Liverpool. Jeg tror valget hadde vært enklere for klubben som Jones ikke var scouser. Klubben vil nok veldig gjerne ha et par lokale gutter på førstelaget. Det har mye å si for identiteten til klubben.

– Curtis må vurdere hva som er best for seg selv, og hvor tålmodig han skal være. Er han fornøyd med å være ut og inn av laget, og ut og inn av kamptroppen? Blir han utlånt vil han fort ende opp hos en klubb i den andre enden av Premier League-tabellen eller i Championship. 

Lafton tror Jones følger nøye med på utviklingen til Nathaniel Phillips i Bournemouth og Neco Williams i Fulham, som har stor suksess i Championship. Begge var spillere som fikk enda mindre spilletid enn ham selv i Liverpool i høstsesongen.

– Det handler imidlertid ikke bare om spilletid, men også om klubben han kommer til er god nok, og kvaliteten på treningene er god nok. Hverdagen og treningssituasjonen som Curtis har i Liverpool kan ikke bli stort bedre. Derfor blir det også trolig vanskelig for Liverpool FC å gi slipp på ham.

– En annen ting som både klubb og spiller må ta med i betraktningen er hva som skjer med andre midtbanespillere i sommer. Blir Naby Keita satset på, og forsvinner Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner? Både klubb og spiller har en stor avgjørelse å ta foran neste sesong, mener Lafton.

Curtis Jones

Født30. januar 2001
Liverpool, England
Debut07.01.2019 (v Wolverhampton 1-2)
InnkjøpEgen stall
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2021-2215+7 /17+5 /1
2020-2122+12 /413+11 /1
2019-206+6 /31+5 /1
2018-191+0 /00+0 /0

– Det kan være bedre for utviklingen å spille fast i en mindre klubb

Mjøndalen-trener Vegard Hansen deler mange av synspunktene til Lafton.

– Som ung spiller kan det være bedre å spille fast hos en klubb på et litt lavere nivå, enn å få en kamp nå og da for en storklubb, sier Hansen.

Hansen har som Lafton vært Liverpool-supporter fra barnsben av, men innrømmer at han ikke har fulgt utviklingen til Jones tett nok til å råde ham til verken det ene eller andre.

– Liverpool er en svær klubb, og det er svære forhold. Det kan fort være lurt å ta et halvt år eller en hel sesong på lån når du får lite spilletid. Men jeg har hatt mer enn nok med å konsentrere meg om Mjøndalen og Obos-ligaen, og har ikke fulgt godt nok med til å ha noen bastante meninger om hva Jones bør foreta seg i sommer, sier han.