Frykter reisekaos i forbindelse med semifinalen

Liverpool-fansen og Manchester City-fansen er i harnisk over at det ikke går noen tog til London fra nordvest-England i forbindelse med semifinalen i FA-cupen mellom lagene.

Fan-representanter for både Liverpool og Manchester City er i harnisk over at det ikke går noen tog til London fra nordvest-England i forbindelse med semifnalen mellom de to klubbene på Wembley lørdag 16. april. Det er ikke satt opp noen tog fra Liverpool og Manchester til London hele den aktuelle helgen. 

Avanti West Coast har bekreftet at de ikke kommer til å kjøre noen tog til London Euston i påskehelgen, fra 15. til 18. april. Dette fordi det skal jobbes med utbedringer på toglinjen flere steder mellom London Euston og Milton Keynes Central denne helgen. Lignende arbeid utføres også på West Coast Main Line, noe som fører til ytterligere komplikasjoner for de reisende supporterne.

Tog til og fra Liverpool Lime Street vil bare gå til og fra Rugby den aktuelle helgen. Tog til og fra Manchester Piccadilly vil bare gå til og fra Milton Keynes Central, og gå via Stoke-on-Trent. 

– Ingen tog fra Liverpool og Manchester til London hele semifinalhelgen er en vits. Trafikken ned i forbindelse med ligacupfinalen var forferdelig, og dette blir dobbelt så ille, skriver Liverpool-supporter Stephen Evans på Twitter.

Han er sønn av tidligere Liverpool-manager Roy Evans. Han mener at denne semifnalen burde ha blitt flyttet til Old Trafford.

– Hovrdan er det mulig? Hele nordvest-England vil være avskåret fra resten av landet. Jeg aner ikke hvilke alternativer som finnes, men jeg håper noen finner en løsning. Dersom vi kunne spille med supportere på tribunene vil det være bra for begge lag, kommenterer Liverpool-manager Jürgen Klopp til The Times.

Fotballforbundet er på saken

Spirif of Shankly melder at supporterne til de to klubbene står skulder ved skulder i denne saken, og vil komme med en felles uttalelse.

Det engelske fotballforbundet er klar over situasjonen, og har kommet på banen.

– Fotballforbundet vil samarbeide både med Liverpool FC og Manchester City FC i forbindelse med dette kamparrangementet, inkludert reisemuligheter for supporterne til kampen på Wembley. Vi vil komme med ytterligere detaljer når dette foreligger. Vi fortsetter å jobbe opp mot både Network Rail og National Express for å finne en løsning som gjør at supportere fra begge lag kan reise til kampen med så få forsinkelser som mulig, sier en talsmann for det engelske fotballforbundet.