Fabinho om straffesparket mot Chelsea:– Jeg sa til Diaz at jeg kom til å «ta en Panenka» hvis det gikk til straffer - han trodde meg ikke!

På mandagens pressekonferanse forklarte Fabinho det iskalde straffesparket i ligacupfinalen.

Med fasiten i hånd var det på Liverpools straffe nummer to og tre at ligacupfinalen ble avgjort. På straffe nummer to chippet Fabinho ballen rolig over Kepa, som prøvde å psyke ut Liverpools nummer tre med diverse ablegøyer. 

På straffe nummer tre valgte spanjolen en skjev utgangsposisjon for å sette ut Virgil van Dijk, men nederlenderen dundret bare ballen utakbart i krysset i det samme hjørnet. 

Det var ingen vei tilbake for Kepa etter det, og til slutt var det han som bommet på det avgjørende straffesparket. På mandagens pressekonferanse før Inter-kampen forklarte Fabinho tanken bak hans straffespark. 

Bestemte seg dagen før

– Dagen før prøvde jeg en Panenka, når det bare var meg og Luis Diaz igjen på banen uten keeperne der. Jeg sa til ham at jeg skulle gjøre det hvis det gikk til straffer - han trodde meg ikke!

Dagen etterpå fulgte brasilianeren opp løftet. 

– Da jeg gikk mot ballen bestemte jeg meg for å prøve en Panenka, og det fungerte bra. 

SYNDEBUKK: Kepa måtte se 11 straffer gå i nettet bak seg før han bommet på sitt forsøk.

SYNDEBUKK: Kepa måtte se 11 straffer gå i nettet bak seg før han bommet på sitt forsøk.

Fabinho var forberedt på å bli slaktet dersom han bommet på forsøket 

– Når man skyter et slikt straffe må man være klar over at lagkameratene kommer til å hudflette deg etterpå, men jeg hadde bestemt meg og gikk for det. 

Uten bortemålsregelen øker sannsynligheten for at åttedelsfinalene i Champions League går til straffekonkurranser. La oss håpe Liverpool slipper det tirsdag kveld, selv med iskalde straffetakere i laget.