Klare for kvartfinale mot Juventus etter straffedrama

For andre gang på fire dager vant et Liverpool-lag en straffespark-konkurranse.

Liverpool U19 er videre i UEFA Youth League, og skal møte Juventus i kvartfinalen, etter at de i dag slo Genk 4-3 på straffespark-konkurranse, etter at det stod 1-1 etter 90 minutter.

Liverpool tok ledelsen like før pause, da Oakley Cannonier gjorde sitt 28. mål for sesongen, men gjestene utlignet tidlig i annen omgang da Geusens satte ballen i hjørnet etter at han plukket opp en klarering fra Billy Koumetio.

Genk var det beste laget etter pause, og hadde et par gedigne sjanser til å avgjøre kampen. Men Liverpool holdt stand, og fikk straffespark-konkurranse.

Der reddet keeper Harvey Davies to av belgiernes straffespark, og da hadde det ikke noe å si at Dominic Corness fikk sitt forsøk reddet, da han skulle ta Liverpools fjerde straffespark. For Liverpool scoret i tur og orden James Norris, Fidel O'Rourke, Max Woltman og Bobby Clark i straffespark-konkurransen.

Liverpool U19 åpnet kampen nervøst, og savnet tydelig faste spillere som Conor Bradley, Tyler Morten og Kaide Gordon, og selv om Cannonier var farlig fremme ved et par anledninger, så var gjestene så absolutt med på notene.

På stillingen 1-1 hadde Genk først et skudd som traff innsiden av stolpen, og Liverpool-kaptein Jarell Quansah måtte også opptre som reddende engel et kvarter før slutt. Gjestene sløste også bort en stor sjanse i sluttminuttene, med en svak avslutning da bare James Norris sto på målsstreken av Liverpools spillere.

I straffespark-konkurransen ble Liverpool-keeper Harvey Davies den store helten, med to redninger, mens innbytter Bobby Clark satte inn det avgjørende straffesparket.

Liverpools lag: Davies, Mabaya, Quansah, Koumetio, Norris, Corness, Balagizi, Frauendorf, Musialowski (Clark 68), Woltman, Cannonier (O’Rourke 67).

Ubenyttede reserver: Mrozek, Jonas, Miles, Scanlon, Pilling.