– Her får han kampene han trenger

Harry Wilson setter pris på å ha blitt gjenforent med Neco Williams i Fulham.

De to kameratene Harry Wilson og Neco Williams, som både har spilt i Liverpool sammen og er lagkamerater på det walisiske landslaget, har nå blitt gjenforent i Fulham. Wilson ble solgt til Championship-klubben fra Liverpool i sommer, mens Williams gikk lån for resten av sesongen på deadline day i januar. 

Så langt har Neco Williams levert strålende for laget som topper tabellen på nivå to i England. På fem ligakamper har det blitt to målgivende pasninger, og det kunne vært flere. Lagkamerat og makker langs høyresiden, Wilson, er imponert. 

– Han har funnet seg fint til rette og allerede levert et par målgivende pasninger. Jeg vet at han alltid er i nærheten når jeg får ballen, og vi spiller fint sammen, sier Wilson ifølge The Athletic

– Riktig steg

Wilson mener det var riktig av Williams å ta turen til Fulham. 

– Her får han kampene han trenger. I Liverpool lærte han av den beste i form av Trent Alexander-Arnold, men med tanke på alderen og hvor han er i karrieren, var det han trengte å komme seg ut på lån og spille kamper, sier 24 år gamle Wilson om 20 år gamle Williams. 

Selv har Wilson nytt godt av å ta turen til Fulham fra Liverpool. Han ønsket seg nok en overgang til en Premier League-klubb i fjor sommer, men i Championship har han vist hva han er lagd av med 20 målpoeng på 29 kamper. Og Premier League blir det neste år, om ikke Fulham skulle sprekke fullstendig i innspurten av årets sesong. 

Fulham står med 70 poeng av 33 kamper og ligger godt an til å vinne Championship og rykke opp igjen på første forsøk. Og selv om de ikke skulle vinne, er avstanden ned til tredjeplassen så stor at det skal enormt mye til at det ikke skal bli opprykk. Nat Phillips og Bournemouth på andreplass ligger også godt an. 

Toppscorer som herjer

Både Wilson og Williams nyter godt av å ha Championships toppscorer foran seg på banen. Aleksandar Mitrovic har med 13 kamper igjen av sesongen allerede slått rekorden for antall mål av én spiller på Englands nest øverste nivå. Han står med 34 mål på 31 kamper. 

– Noen ganger trenger ikke innlegget være det beste, for han får maksimalt ut av det. Han bruker kroppen sir, gir forsvarsspillerne et knuff og ser alltid ut til å komme først på ballen, enten det er langs bakken eller i luften, sier Wilson. 

– Når du har en slik spiller foran deg vil du alltid ha muligheten til å score, sier han.