Klopp har tatt keepervalget til Norwich-kampen

Skal ligacupfinalehelten Caoimhin Kelleher eller førstelagskeeper Alisson Becker stå i mål mot Norwich i FA-cupen? Jürgen Klopp har bestemt seg.

Alisson Becker returnerer til startoppstillingen når Liverpool er vertskap for Norwich i FA-cupen onsdag kveld. Det har Jürgen Klopp bekreftet.

Caoimhin Kelleher holdt buret rent i 120 minutter i ligacupfinalen mot Chelsea, og ble den store helten da han satte inn Liverpools siste mål i straffespark-konkurransen som de røde vant 11-10. 

Etter en slik fysisk og psykisk utladning mener Klopp det er fornuftig å la lagets reservekeeper få en liten pustepause. 

– Han spilte 120 minutter. Han er ikke vant til å spille 120 minutter og være helten. Det er ikke noen grunn til å stresse ham nå. Nei, han vil ikke starte i morgen, siteres Jürgen Klopp om Kelleher av Liverpoolfc.com.

Har ingen planer om å låne ut reservekeeperen

Liverpool-manageren fikk også spørsmål om irens fremtid i Liverpool på lang sikt. Kelleher kom til Liverpool i 2015, og signerte en ny kontrakt sist sommer.

– For unge keepere handler det selvsagt om utvikling. Caoimhin har utviklet seg utrolig bra her.

– Vi har ingen intensjoner om å selge ham eller låne ham ut. Ikke i det heletatt, for vi trenger en sterk nummer 2. 

– Om det vil hjelpe ham at han har vunnet et trofé? Det får dere spørre Caoimhin om. Men han er her på en langtidskontrakt, og vi har langsiktige planer for ham. 

– Vi ønsker å hjelpe gutten til å bli den beste versjonen av seg selv. Det har vi klart så langt, og det vil vi fortsette med. Kanskje vil det komme et år der vi må sende ham på lån. Jeg vet ikke om det vil bli neste år, eller kanskje senere. Det avhenger av flere ting.

– Marcelo Pitaluga har også en god utvikling, så vi må vurdere situasjonen. Adrian er fortsatt her, og gjør en utrolig jobb. Vi får se. Vi trenger den kvaliteten vi har her.

– Vi blir svekket om han ønsker å flytte på seg, så vi tar ikke sjansen på det. Kan vi beholde samme kvaliteten i troppen kan vi snakke om det, men den er vanskelig å finne.