– Kunsten i fotballen er å tape de riktige kampene

Liverpool tapte kampen, men tok seg videre til kvartfinalen i Champions League.

Liverpool spilte ikke sin beste kamp i åttendedelsfinalen mot Inter tirsdag kveld, men med det strålende utgangspunktet etter kampen på San Siro trengte heller ikke laget å være på sitt aller beste.

Det ble 1-0 tap på Anfield, etter en vanvittig scoring av Lautaro Martinez – og med det vant de røde 2-1 sammenlagt og er klare for kvartfinale i Champions League.

Jürgen Klopp synes det var fortjent at det endte slik over to kamper.

– Uten å spille strålende, hadde vi flere klare sjanser. De hadde ikke så mange, men de scoret. Over de to kampene er det rettferdig at de vant én, at vi vant én – og at vi er videre, sa Liverpool-manageren i et intervju med rettighetshaver BT Sport etter kampen.

– Kunsten i fotballen er å tape de riktige kampene. Jeg hater det likevel, men dersom det var en kamp der vi hadde råd til å tape, så var det i kveld, sa han på pressekonferansen sin noen minutter senere.

– Inter er et veldig godt fotball-lag. De er som Leeds med Bielsa, men med mye mer kvalitet.

Inzaghi irriterte seg over det første oppgjøret

Simone Inzaghi har sett laget sitt spille to gode kamper mot Liverpool, men er nå slått ut av Champions League. Han mente at det var kampen i Milano som ble avgjørende.

– Vi er skuffet over den første kampen, for å være ærlig. Jeg er mer bitter for det som skjedde der. Liverpool er et ekstremt tøft lag å møte. Vi spilte kanskje mot det sterkeste laget i Europa, og vi matchet dem, sa Inzaghi på sin pressekonferanse.

IMPONERTE: Jürgen Klopp var imponert over Simone Inzaghis Inter-lag, og sammenlignet dem med Leeds.

IMPONERTE: Jürgen Klopp var imponert over Simone Inzaghis Inter-lag, og sammenlignet dem med Leeds.

Like etter at Martinez hadde banket ballen opp i krysset ble Alexis Sanchez utvist etter å ha fått sitt andre gule kort. Det første for en grisetakling på Thiago Alcantara på overtid av førsteomgangen, og det andre da han ble for sen og fullførte inn i Fabinho.

Klopp mente han burde fått det røde allerede før pause.

– Han var heldig som ikke fikk en annen farge på kortet i førsteomgangen, sa Klopp om situasjonen.

Inzaghi ble også spurt om det røde.

– Vi betalte en høy pris for utvisningen, var svaret fra Inzaghi.