Origi kommer ikke til å forlenge med Liverpool og nærmer seg ny klubb

Spilleren kan forlate Liverpool gratis til sommeren.

Divock Origi sin tid i Liverpool FC kan snart være over. Kontrakten hans i klubben går ut til sommeren. Det er en opsjon for forlengelse som slår inn dersom han spiller et visst antall kamper denne sesongen. Det kan se ut som at dette er sommeren belgieren drar videre.

Ifølge transferguru Fabrizio Romano er 26-åringen på vei til AC Milan. 

«Divock Origi er mer enn et overgangsmål. Origis kontrakt med Liverpool går ut, og AC Milan presser på for å komme til en muntlig avtale», skriver Romano på Twitter.

Også italienske Sky Sport og journalisten Matteo Moretto skriver at partene nærmer seg enighet.

«Milans interesse for Origi er seriøs. Det er ikke bare interesse og kontakt, slik det ble sagt i går kveld, men det jobbes med en avtale for juni. Så langt er ingenting signert», skriver han.

Romano har også kommet med en ny oppdatering torsdag formiddag, der han skriver at spissen som fyller 27 år neste måned ikke kommer til å forlenge med de røde. AC Milan har tro på at det vil gå i orden. 

Ikke med i troppen mot Arsenal

Belgieren som ble kjøpt fra Lille for 9,8 millioner pund sommeren 2014, har scoret 40 mål på 171 kamper for klubben – der 103 av kampene har vært som innbytter.

Han har scoret noen av de viktigste målene i Liverpools nyere historie – målene som sendte de røde til Champions League-finalen i 2019, og den siste scoringen som gjorde at Liverpool-supporterne kunne slippe jubelen løs i finalen i Madrid.

Så langt har Origi spilt 14 kamper denne sesongen, men mot Arsenal på onsdag var han ikke med i troppen.

– Her var ikke Divock Origi i stallen – og det er en vits, for dersom du ser ham på trening ville du tenke «hvordan kan du la ham bli igjen hjemme?», men slik er det, sa Klopp til pressen etter Arsenal-kampen.

Også før kampen hintet han om at Origi kunne være blant spillerne som forlater klubben til sommeren.

– Det er usannsynlig med den størrelsen på stallen som vi nå har, at den kommer til å forbli helt lik. Det er ingen tvil om at noen av spillerne ikke spiller så ofte som de ønsker, og vi må se hva som skjer til sommeren og finne løsninger for de situasjonene, sa han til Sky Sports