Kampkommentar Arsenal – LiverpoolJota og Firmino igjen Arsenals banemenn

En redning fra Alisson og to kjappe scoringer tidlig i 2. omgang avgjorde en tett kamp nord i London.

Uthvilt Arsenal ga Liverpool ei hard økt

1. omgangen var intens, med mye nerve. Til tross for få målsjanser var du usikker på om du tok sjansen på en svipptur til kjøkkenet for å hente en colaboks til.

Jürgen Klopp gjorde vel et poeng nylig av at på Liverpools 12 siste kamper hadde Arsenal bare spilt seks, i en sesong hvor The Gunners ikke er med i Europa og er blitt slått ut i hjemlige cuper. Etter god flyt i det siste og et hjemmepublikum i god stemning pøste de på, dog uten å produsere særlig store sjanser.

Om det ikke var noen storm foran Alisson var det likevel til dels liten kuling.

Skapte lite fremover

Spesielt Martinelli ute på Arsenals venstrekant, mot Alexander-Arnold, ga Liverpools høyreback nok defensivt arbeid til at han ble begrenset involvert offensivt. Noe av det samme motsatt, med Saka mot Robertson.

Trioen foran med Mané ute i en uvant rolle på høyresiden, med Jota i midten og formspilleren Diaz på motsatt virket dårlig balansert. De fikk i tillegg dårlige arbeidsforhold med backene uvanlig lite engasjert framover, og også en midtbane hvor Liverpools indreløpere med Thiago og Henderson var lite synlig og ikke virket komfortable med det store tempoet.

Du formelig så det på en gestikulerende Jürgen Klopp at han så fram til å få sine gutter inn til pause for å rette på ting.

BURET STENGT: Alisson redder skuddet fra Martin Ødegaard.

BURET STENGT: Alisson redder skuddet fra Martin Ødegaard.

To keepere

Sadio Mané «scoret» før to minutter var spilt av 2. omgang, da han løp igjennom på et fint fremspill fra Henderson og satte ballen under Ramsdale. Han ble korrekt avvinket for offside, men det var tydelig at Klopp hadde gitt beskjed om at de tre på topp skulle prøve å komme mer bak Arsenals forsvar.

Jota var heller ikke så langt unna å lykkes før hjertet stoppet et sekund eller to, da Thiago forsøk på tilbakespill til keeper blir snappet opp av Lacazette rett foran Alisson. Ballen havner etter duellen ute hos Martin Ødegaard som kan sikte fra omtrent straffemerket, men Alisson Becker får en hånd på ballen og slår den over tverrliggeren. En strålende redning.

Mo Salah og Roberto Firmino var i ferd med å ta av seg yttertøyet da dette skjedde, og stod ferdig skiftet sammen med sin manager på sidelinja for å bli byttet inn, da Diogo Jota smatt igjennom noen sekunder senere. Spilt fram av Thiago dunket han ballen inn i det korte hjørnet. I sannhetens navn var det et skudd som keeper skulle ha tatt, men mens Alisson greide å få ballen over stolpen gikk ballen nå via armen til Ramsdale og videre inn i nettet.

Gode grep av Klopp

Mo Salah inn var åpenbart, og jeg undret om ikke også Henderson ville bli ofret for Keita og litt kvikkere ben på midtbanen. Jürgen Klopp tok isteden ut Luis Diaz, som etter en strålende start i Liverpools trøye var dette en kamp han aldri kom skikkelig inn i, og satte inn Roberto Firmino.

Full score til Jürgen Klopp der. Med den «gamle» angrepsrekka tilbake trykket Liverpool Arsenal bakover og fikk snart ytterligere betaling. Etter et langt angrep kom Andy Robertson helt fri på venstresiden og hans flate og hard innlegg ble elegant stusset inn av Bobby fra kort hold.

I realiteten punkterte det kampen og ga Liverpool alle fordeler, selv om Arsenal fortsatt prøvde seg framover og viste at de har utviklet seg utover i sesongen.

Matchvinnere og seiersrekke

Fotballen spilles ikke på papir, men Arsenal borte så ut som den hardeste kampen med unntaket av «seriefinalen» på Etihad mot Manchester City. Igjen dro Liverpool fram det nødvendige fra ermet, i en kamp hvor de i en drøy omgang på langt nær hadde full kontroll.

Redningen til Alisson ble viktig. Veldig viktig. Og så var det Jota og Firmino da, hva er det med de og Arsenal?

Klopp hadde gjort klart til å bytte ut Diego til fordel for Bobby, da portugiseren satte inn sitt mål nummer sju på sju kamper mot The Gunners. Firmino svarte med å score for niende gang på 16 kamper mot de fra Emirates, og som gjør at det bare er Robbie Fowler med 12 som har scoret flere mål mot Arsenal av Liverpools spillere gjennom tidende.

Det var ni seire på rappen for Liverpool i Premier League. Om det ikke var noen som var klar over det før, de med en liverbird på brystet er klare til å kjempe om ligagullet helt inn.

ANGREPSTYRKE FRA BENKEN: Roberto Firmino og Mo Salah er klare til å komme innpå tidlig i 2. omgang.

ANGREPSTYRKE FRA BENKEN: Roberto Firmino og Mo Salah er klare til å komme innpå tidlig i 2. omgang.