Premier League får kritikk for å stenge for overganger fra Russland og Ukraina

De internasjonale fotballforbundene ber ligaene åpne for overganger fra russisk og ukrainsk liga.

Som følge av Russlands invasjon av Ukraina har FIFA og UEFA åpnet for at klubber kan signere spillere fra de to landenes ligaer selv om overgangsvinduet i utgangspunktet er stengt.

Men Premier League har sammen med Serie A og Bundesliga sagt ifra om at de ikke kommer til å ta det «tilbudet» til følge, skriver The Times. Bakgrunnen er at de mener det kan føre til at noen lag får urettferdig sportslig fordel dersom man åpner for overganger nå.

Spanske La Liga er blant dem som har sagt ja til å hente spillere fra Russland og Ukraina.

Ulemper

Mange spillere som spilte i russiske og ukrainske klubber ser seg nå om etter en ny arbeidsgiver som følge av krigen. Victor Moses i Spartak Moskva nevnes som et eksempel på en spiller som ble nektet overgang til Premier League selv om Burnley var interessert.

Dispensasjonen som er gitt fra UEFA gir klubbene anledning til å registrere opptil to nye spillere i sine tropper resten av sesongen. Argumentene for å åpne for denne ordningen er å hjelpe spillerne som nå plutselig står uten klubb eller uten anledning til å spille.

Premier League vil ikke kommentere saken overfor The Times, men grunnen til at de takker nei er fordi overganger nå vil kunne ramme ulikt. Noen klubber har fulle tropper og kan ikke registrere flere innenfor regelverket, og dermed kan de få en ulempe sammenliknet med klubbene de kjemper mot når vi nå nærmer oss sesongslutt.

Tim Sparv er blant fotballspillerne som kritiserer ligaene som ikke vil hente spillere fra russisk og ukrainsk fotball, da han mener tiden nå er inne for å stå samlet i fotballverden.