Rådene Gerrard fikk av Klopp

Jürgen Klopp spilte en sentral rolle da Steven Gerrard bestemte seg for å bli manager.

I slutten av november 2016 la Steven Gerrard fotballskoene på hylla. Da hadde Jürgen Klopp vært Liverpools manager i litt over 13 måneder, og en hadde startet å se fremgangen under tyskeren som skulle gjøre røde supportere fra «doubters to believers».

Gerrard hadde allerede jobbet litt med TV, og hadde vært ekspert både på ITV og BT Sport. Det var noe han fortsatte med, men han bestemte seg også for at han ville bli manager, og gå en annen vei en sin kompis og tidligere lagkamerat Jamie Carragher.

I et intervju med Liverpool Echo forteller Aston Villa-manageren om hvordan det gikk til at han tok avgjørelsen om å gå inn i treneryrket.

– En av de viktigste tingene for meg da jeg bestemte meg for å bli trener, var at jeg ønsket å komme tilbake til akademiet, og jeg ønsket å snakke med Jürgen Klopp for å få noen råd, forteller Gerrard til Echo

– Rådet hans til meg var: «Ikke gå i det med navnet du har på ryggen. Jeg har sett så mange tidligere spillere, som har silt på et brukbart nivå, og automatisk tenk at de kan bli en god trener eller god manager», sier han videre.

  • Pep Guardiola har fått hodebry defensivt https://www.liverpool.no/nyheter/2022/3/pep-guardiola-har-faatt-hodebry-defensivt/

– Gjør feilene borte fra kamera

Klopp tok inn Gerrard på akademiet, og gjorde Liverpool-legenden til ny sjef for U18-laget. Gerrard forteller videre hva tyskeren sa i den samtalen før han fikk jobben.

– Han sa «det er viktig at du tar to år med juniorlagene i Liverpool, borte fra kameraene. Gå dit og gjør feil, finn ut hvordan du ønsker å spille, prøv formasjoner og taktikk. Finn ut hvilke mennesker du ønsker rundt deg, for du vil være bra på enkelte områder, og ikke bra på andre, så få deg et lag rundt deg», forteller 41-åringen.

PÅ ANFIELD: Da Liverpool og Aston Villa møttes tidligere denne sesongen, vant Liverpool 1-0. Det er ikke satt dato for neste møte mellom de to.

PÅ ANFIELD: Da Liverpool og Aston Villa møttes tidligere denne sesongen, vant Liverpool 1-0. Det er ikke satt dato for neste møte mellom de to.

– Han sa: «Da vil du vite det sikkert. Du får den riktige følelsen, og så vil muligheten komme. Du kan bestemme deg hva du ønsker å gjøre derfra».

Gerrard tok rådene med seg.

– Det var akkurat slik reisen min startet. Jeg har ikke alltid ønsket å gjøre dette, men brikkene har bare falt på plass.

Aston Villa er nummer ni i Premier League, men har tapt de to siste kampene. Det er ikke bestemt når Klopp og Gerrard møtes igjen på sidelinjen i den utsatte kampen på Villa Park denne våren.