Skal spille privatlandskamp til inntekt for Ukraina

Etter at krigen i Ukraina satte en stopper for VM-kvalifiseringskampene til Polen og Skottland, har Andy Robertson og Robert Lewandowski nå gått sammen om en veldedighetskamp.

Andy Robertson skulle neste uke ha spilt en av sitt livs viktigste kamper da Skottland og Ukraina skulle gjort opp om finalebillett i playoffen til VM i Qatar. Men som følge av krigen i Ukraina er kampen utsatt. I stedet skal skottene spille en privatlandskamp som er viktig av andre grunner. Sammen med Polen har de blitt enige om at ti pund av hver solgte billett skal gå til UNICEF sitt humanitære arbeid i Ukraina. Polen er videre fra semifinalen på walkover etter at Russland ble kastet ut av VM-kvalifiseringen.

Kampen skal spilles torsdag 24. mars, og Robertson har gått ut på det skotske fotballforbundets hjemmesider med en oppfordring om å fylle stadion. 

Robertson i spissen

Robertson har jobbet sammen med Polens kaptein Robert Lewandowski for å bidra til at veldedighetskampen blir en realitet.

– Som far selv har det knust mitt hjerte å se bildene av barn i Ukraina. Jeg er en stolt ambassadør for UNICEF, og da vi ble informert om at kampen mot Ukraina ville bli utsatt, har vi jobbet sammen med Robert og den polske troppen for å bidra med det vi kan i situasjonen, sier han. 

Liverpool-spilleren håper at pengene som samles inn vil bidra stort til UNICEFs arbeid i Ukraina. 

Landslagssjef og tidligere Liverpool-assistent Steve Clarke sier kampen er en anledning for skotske fotballsupportere til å gå sammen i støtte for Ukraina. 

– Fotball betyr ingenting når du ser situasjonen i Ukraina. Jeg vet at Skottland-supportere og spillerne vil vise at fotball har makt til å bidra med noe positivt selv i en så forferdelig situasjon som Ukraina befinner seg i, sier han. 

FN meldte mandag at over 2,8 millioner mennesker har flyktet fra Ukraina som følge av krigen.