UEFA truer Barcelona, Real Madrid og Juventus med utkastelse

UEFA-president Aleksander Ceferin er forbannet over planer om å gjøre et nytt forsøk på å etablere en europeisk superliga.

UEFA-president Aleksander Ceferin sier at de klubbene som vil kan slutte seg til en europeisk superliga, men da får de ikke lenger være med i UEFA sine turneringer.

UEFA-presidenten har uttalt seg om temaet i forbindelse med Financial Times sin Bussiness of Football Summit. 

Juventus, Real Madrid og Barcelona klamrer seg fortsatt til superligadrømmen, og de tre klubbene har truet med å ta UEFA til domstolene etter at det opprinnelige prosjektet havarerte i april i fjor.

Liverpool var en av de tolv klubbene som var med på de opprinnelige superligaplanene, men trakk seg kort tid etter at planene ble lansert sammen med Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Inter, AC Milan og Atletico Madrid.

Liverpool-eier John Henry kom med en uforbeholden unnskyldning til klubbens fans, for å ha involvert seg i prosjektet. Etter det har Liverpool etablert et supporterstyre som skal ha medbestemmelsesrett i spørsmål som dette, og supporterne må derfor godkjenne det før Liverpool kan bli involvert i noen nye superliga-planer. 

– Jeg er lei av dette tøyset

Nå prøver altså de tre gjenværende grunnleggerne av The Super League å børste støvet av prosjektet, men blir nok en gang møtt med en svært kald skulder av Ceferin og UEFA.

– Jeg er lei av å snakke om dette tøyset, sa Ceferin i dag. 

– Først prøver de å etablere en superliga under en pandemi, og nå hører vi at de skal gjøre et nytt forsøk midt under en krig. Må jeg snakke mer om disse menneskene? De lever tydeligvis i et parallellt univers.

– De kan betale hvem som helst for å skrive at dette er et fint prosjekt, at de er solidariske og gir penger til små klubber, men dette er bare tull og tøys, og alle bortsett fra de selv innser det.

– For dem er fansen kunder. For oss er fans nettopp fans. Fans er ikke viktig for dem. De bryr seg ikke om protestene. De kan bare spille i sin egen turnering. Ingen nekter dem det. Men spiller de i sin egen turnering, kan de ikke spille i vår turnering.

Nytt Champions League-format fra 2024

UEFA øker som kjent antall lag som skal delta i sluttspillet i Champions League fra 2024 av. Det betyr flere kamper for lagene, og ergo større inntekter. Men Ceferin er ikke enig i at det nye formatet minner mye om en superliga på de største klubbenes premisser.

– Det er alt annet enn det. Vi har ikke tatt den endelige beslutningen ennå, men dersom noen trekker paralleller mellom det nye Champions League-formatet og The Super League kan jeg ikke ta dem alvorlig.

– Vi har 32 lag med i Champions League nå, og planen er å utvide dette til 36 lag. Det gir flere plasser til mellomstore klubber.