Liverpool kan toppe tabellen neste gang City spiller en ligakamp– Vi har ingen sjanse til å vinne ligaen dersom vi slipper oss ned

Jürgen Klopp fikk naturlig nok flere nye spørsmål om ligatittelen etter at avstanden opp til førsteplassen ble kuttet til ett poeng.

Liverpool tok en ekstremt viktig og sterk borteseier mot Arsenal på onsdag kveld, og nå er avstanden opp til Manchester City kun ett poeng. I midten av januar var det 14 poeng som skilte lagene – selv om det må tas med at Liverpool hadde to kamper mindre spilt på det tidspunktet. Det så likevel ut til å være avgjort, siden laget som leder er nettopp Pep Guardiolas lag.

Nå er terminlisten slik at det er FA-cup til helgen. Deretter er det landslagspause, før Liverpool spiller tidligkampen hjemme mot Watford lørdag 2. april, om 16. dager. Dersom de røde vinner den kampen vil de innta tabelltoppen i et par timer til Manchester City har spilt borte mot Burnley senere samme dag.

– Jeg tenker virkelig ikke så mye på City. Det er sannheten. Jeg vet at vår eneste sjanse er dersom vi vinner en utrolig mengde fotballkamper, fordi det er det motstanderen vår gjør. Du har ingen mulighet dersom du slipper deg ned, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen mot Arsenal.

– Jeg har sagt det tidligere. De siste årene har vi presset hverandre til utrolige nivåer. Jeg har glemt tallet, men vi fikk bare over 90 poeng fordi de hadde så mange poeng. De hadde det bare fordi vi hadde det. Slik er situasjonen, sier han videre.

Det gjenstår ni serierunder. Liverpool har nå vunnet ni ligakamper på rad, og Klopp gjentar at de nå må se på hver kamp som en finale.

– Det gjør at hver eneste kamp blir en finale, og du kan absolutt nyte det, men du må også være klar for intensiteten. Jeg tror ikke det er et problem for et menneske å være fullt fokusert på det du skal gjøre, men så kommer det fysiske inn. Det gjør at du blir sliten, og du kjenner det her og der, så det er det vi konstant kjemper mot, sier han.

Fikk spørsmål om Citys mangel på spiss

Manchester City er som regel mestscorende i Premier League, det er noe man bare har blitt vant med at de er, men denne sesongen har Liverpool scoret sju mål mer enn Guardiolas lag.

City la inn flere bud på Harry Kane i fjor sommer, men fikk ikke Tottenham-spissen. At de lyseblå mangler en spiss har blitt et tema, og snakkes om hver gang laget ikke setter sjansene sine.

– Jeg liker ikke dette samtaleemnet i det hele, for å være ærlig. Det å snakke om City, som om de savner en spiss, er en vits. Måten de spilte på mot Crystal Palace – der de hadde fem-seks klare sjanser, handler ikke om å savne en spiss. Sier dere til meg at De Bruyne treffer tverrliggeren fordi det ikke var en spiss der?, spør Klopp.

MISBRUKTE SJANSER: Kevin de Bruyne og Manchester City misbrukte en del store sjanser mot Crystal Palace – men Jürgen Klopp går ikke med på at svaret er så enkelt som at de mangler en spiss.

MISBRUKTE SJANSER: Kevin de Bruyne og Manchester City misbrukte en del store sjanser mot Crystal Palace – men Jürgen Klopp går ikke med på at svaret er så enkelt som at de mangler en spiss.


– Dere kan ikke starte diskusjoner på den måten som dere vil. At på den ene siden er de det beste laget i verden, og på den andre siden mangler de en spiss. Fotball er ikke så enkelt at dersom du setter en spiss der så setter han plutselig alle sjansene.

Det skal altså kun spilles én ligakamp til, før storkampen på Etihad Stadium 10. april.

– City… Vi kjemper ikke mot City. Vi spiller mot City om tre eller fire uker, jeg er ikke sikker på når, og da skal vi forhåpentligvis gi dem en skikkelig fight. Utenom det, er vi i god form, og i riktig humør. Det er helt klart, men vi vet at den eneste måten vi kan lykkes på er dersom vi graver skikkelig dypt.

Har nå en tropp der han kan rotere

I onsdagens kamp startet Liverpool med Sadio Mané, Diogo Jota og Luis Diaz i angrep. Hele Emirates Stadium så at Mohamed Salah og Roberto Firmino sto klare til å komme inn da Jota scoret kampens første mål.

– Vi trenger alle guttene våre på en annen måte også. Det er ikke slik at du bare kan være en angriper som scorer mål. Dersom du vil være spiss for Liverpool må du jobbe sokkene av deg i hver eneste kamp. Du må forsvare bredt, og forsvare alt. Det er viktig, og derfor gjør vi endringer. Ikke fordi spillerne ikke scoret, for Diogo scoret, og vi gjorde fortsatt endringen. Det handler om hvor mye de kan hjelpe oss i alle situasjoner, og du trenger friske bein, sier Klopp om bredden på stallen.

2-0: Liverpool slo formlaget Arsenal 2-0 på bortebane på onsdag.

2-0: Liverpool slo formlaget Arsenal 2-0 på bortebane på onsdag.

Han sier at mye har forandret seg fra hvordan det var i hans første sesonger i klubben. Nå kjemper de røde på flere fronter, og er i kvartfinale i både FA-cupen og Champions League.

– Det er ikke et enormt problem å finne den riktige lagoppstillingen. Det handler om formen og slike ting – hvem som har spilt hvor mange minutter. Nå har vi muligheten til å gjøre endringer, og det er første gang vi har det. For noen år siden var det som at Sadio, Mo og Bobby spilte hele tiden – eller Divock spilte. Slik var situasjonen. Kanskje var det grunnen til at vi ikke hang med i flere turneringer da.

– Her var ikke Divock Origi i stallen – og det er en vits, for dersom du ser ham på trening ville du tenke «hvordan kan du la ham bli igjen hjemme?», men slik er det, sier Klopp.