Slik ser det gjenstående kamp-programmet ut for Liverpool og Manchester City:– Vi må bare fortsette å hake av kamper

10 kamper gjenstår i Premier League, og Andy Robertson innser at det blir mindre og mindre rom for å gjøre feil.

Med ti kamper igjen å spille skiller det tre poeng mellom Manchester City på toppen av tabellen og Liverpool på andreplass.

City har scoret 68 mål, og har sluppet inn 18, og har dermed 50 plussmål. Liverpool har scoret 73, og har sluppet inn 20, og har dermed 53 plussmål. 

Dette kan bli utrolig jevnt, og poengtap kan få enorme konsekvenser.

Man Citys gjenstående kamper

Dato ikke fastsatt: Brighton (H)
14. mars kl 21.00: Crystal Palace (B)
2. april kl 16.00: Burnley (B)
10. april kl 17.30: Liverpool (H)
16. april kl 16.00: Wolves (B)
23. april kl 16.00: Watford (H)
30. april kl 16.00: Leeds (B)
7. mai kl 16.00: Newcastle (H)
15. mai kl 16.00: West Ham (B)
22. mai kl 17.00: Aston Villa (H)

Liverpools gjenstående kamper

Dato ikke fastsatt: Manchester United (H)
16. mars kl 21.15: Arsenal (B)
2. april kl 13.30: Watford (H)
10. april kl 17.30: Manchester City (B)
16. april kl 16.00: Aston Villa (B)
23. april kl 16.00: Everton (H)
30. april kl 16.00: Newcastle (B)
7. mai kl 16.00: Tottenham (H)
15. mai kl 16.00: Southampton (B)
22. mai kl 17.00: Wolves (H)

Begge lagene har fem hjemmekamper og fem bortekamper igjen å spille, og det mest spennende og avgjørende oppgjøret kan trolig bli den interne kampen mellom de to topplagene på Eithad den 10. april.

Vi merker oss også at begge klubbene skal møte Wolves, Watford, Newcastle og Aston Villa i løpet av innspurten.

– Vi har egentlig ikke så mye tid til å tenke på dette, om jeg skal være ærlig, sier Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

– Kampene kommer tett som hagl, og vi er med på alle fronter, legger han til.

Vi skal nemlig ikke glemme at både Liverpool og City også skal ut i kvartfinaler både i Champions League og FA-cupen. I sistnevnte turnering skal Liverpool spillte borte mot Nottingham Forest neste helg, mens Manchester City møter Southampton på bortebane. Kvartfinalene i Champions League trekkes mot slutten av neste uke.

– Vi får bare prøve å ta en kamp om gangen, og behandle den som den viktigste kampen for sesongen, for det er den jo. Det er den eneste måten vi kan gjøre dette på. Vi må fokusere på neste kamp, og bare glemme alle som kommer etter det, sier skotten.

– Ikke skikkelig spennende enda

– Det blir forhåpentligvis en spennende innspurt. Vi må fortsette å vinne kamper, vi jakter på dem, og vi må bare fortsette å hake av kamper, og forhåpentligvis vil Manchester City avgi poeng.

– Det eneste vi kan kontrollere er kampene vi selv kan vinne, og dersom vi klarer det får vi se hvor vi ender opp i mai. Det har ikke blitt skikkelig spennende enda. Vi har fortsatt mange kamper igjen, og vi må bare fortsette å hake dem av, en etter en.

I går tok Liverpool en viktig 2-0-seier i Brighton, og Robertson benytter anledningen til å skryte av keeper Alisson Becker som holdt buret rent for 15. gang i Premier League denne sesongen, og dermed leder kampen om Goldon Glove denne sesongen sammen med landsmannen Ederson i Manchester City, som har like mange.

Alisson gjorde en fantastisk enhåndsredning på en avslutning fra Brighton-innbytter Danny Welbeck i sluttminuttene.

– Han skal ha skryt. Han var ganske stille gjennom hele kampen. Han reagerte raskt så snart ballen som kom inn bak oss, men han hadde ikke så mange redninger han måtte gjøre. Men så gjør han denne utrolige redningen mot slutten. 

– Det viser at du alltid må være konsentrert. Du må holde deg inne i kampen hele tiden, og jeg synes vi alle gjorde det i denne kampen. Men spesielt Ali, som reddet da han måtte. Det er viktig for ham å holde nullen, og det er viktig for forsvarsrekka og hele laget også. Vi var veldig glade for at vi klarte det i denne kampen, avslutter venstrebacken.