– Bare se på de første bildene fra da han spilte mot Hoffenheim, og se på ham nå. Wow – for en forskjell!

Trent Alexander-Arnold har gått gjennom litt av en utvikling.

Sist Liverpool spilte mot Manchester City, måtte de klare seg uten et av sine viktigste angrepsvåpen i Trent Alexander-Arnold. Høyrebacken var ute med en muskelskade, og det var James Milner som skulle få ansvaret med å stoppe Phil Foden på Citys venstrekant.

Denne gang er Alexander-Arnold tilbake og tilgjengelig – heldigvis!

I forkant av kampen har Foden fått spørsmål om hvem han er mest begeistret for i Liverpool-laget. Det var landslagskollegaen.

– Jeg elsker måten han sentrer ballen på, og jeg tror han er en av de beste pasningsspillerne jeg har sett. Jeg liker å se ham spille, sa Citys nummer 47 til Sky Sports før kampen.

Jürgen Klopp har snakket om 23-åringen i forkant av storkampen på Etihad Stadium.

– Han har utviklet seg på en måte som ingen kunne forvente, men han har hatt den største mentoren det er mulig å ha i Pep Lijnders. Lijnders trente han fra U16-laget, så da jeg akkurat hadde kommet hit, jeg husker ikke akkurat når, men da begynte Pep å fortelle meg om gutten, sier Klopp på den lukkede delen av pressekonferansen før søndagens kamp.

– Så kom denne tynne gutten rundt hjørnet, og du kunne se at han var spesiell, men at det gjensto mye arbeid, spesielt med det fysiske. Se på de første bildene av Trent da han spilte mot Hoffenheim, og hvordan han ser ut nå, med mannen han har blitt. Wow! For en forskjell, sier Klopp.

En annen måte å spille back på

Alexander-Arnold står bak veldig mye av det Liverpool skaper offensivt. Han har 16 målgivende denne sesongen i alle turneringer – elleve i Premier League.

– Posisjonen har vi utviklet sammen med ham, «Robbo» og disse tingene. Kostas, og hvordan vi kan spille med Milner eller Joe der. Vi har så mye mer fleksibilitet. Det er ikke slik at jeg forteller en back på første dagen at «i disse situasjonene står du veldig høyt, og i disse situasjonene skal du ligge dypt». Slikt utvikler du sammen som lag, sier Klopp.

16 MÅLGIVENDE: Trent Alexander-Arnold har så langt 16 assists denne sesongen.

16 MÅLGIVENDE: Trent Alexander-Arnold har så langt 16 assists denne sesongen.


Da Klopp og Pep Guardiola var rivaler i tysk fotball, var Borussia Dortmund i en posisjon der de hver sommer kunne miste sine beste spillere. Slik er det ikke i Liverpool.

– Det var det jeg mente da vi snakket om hva som var forskjellen på situasjonen med Dortmund og Bayern, og nå Liverpool og City. Vi kan gjøre disse tingene fordi guttene fortsatt er her. Med hver pre-season, så er det ikke slik at vi starter på null igjen. Vi har en base som vi kan jobbe fra, og det hjelper mye.

– Tidligere tror jeg noen tenkte at det var andre backer som ville redefinere den posisjonen. Det er mulig at de har gjort det, men det er ingen tvil om at Trent har gjort det så langt. Hvor det kan ende opp vet jeg ikke.

Han har fortsatt planer for å utvikle Alexander-Arnolds spill ytterligere.

– Vi har noen tanker om hvordan vi kan utvikle spillet vårt, men gjennom en sesong er det veldig vanskelig å finne tid til trening, med alle kampene vi spiller. Kanskje vi finner noen øyeblikk der vi kan jobbe med det, men uansett hva du setter opp som trener, er 90 prosent av det opp til spilleren og hva han gjør med det.

– Uansett hvor vi bruker Trent, hvilken posisjon han spiller i kampen, om vi gir ham frihet eller ikke – dersom han ikke utfører det så åpner du bare opp formasjonen, blir eksponert og slike ting. Han har gjort det veldig bra så langt.

Manchester City - Liverpool har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.