Liverpools kryptokunst flopper

Liverpool omfavnet kryptokunsten. Det har ikke blitt den suksessen de håpet på.

I forrige uke lanserte Liverpool FC en samling NFTs – «Non Fungible Tokens» som er unike, ikke-utbyttbare dataenheter som brukes som bevis på eierskap av digitale kunstverk. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og de var overveldende negative. Det vises i salget.

En av de som var negative til NFT er Liverpool-journalist David Lynch, som skrev om kontroversen rundt salget i sin spalte på liverpool.no forrige uke.

171 072 tokens ble lagt ut til salgs via auksjonsbyrået Sotheby’s, et salg som pågår til og med mandag 4. april klokken 14.00 lokal tid.

Kunsten ble lagt ut for salg den 30. mars, og noen timer før auksjonen stenger har under 9000 NFTer blitt solgt. Det skriver This Is Anfield i dag, og de siterer Sotheby’s.

Gir noen av inntektene til veldedighet

Eierne av NFTene får tilgang til en ekslusiv supporterklubb kalt LFC Heroes Club, og halvparten av inntektene går til klubbens veldedige organisasjon, LFC Foundation. Det er to forskjellige typer NFTer man kan kjøpe fra Liverpool FC. Det rimeligste er «Hero»-tokens som koster 75 dollar per stykk. Det dyrere, mer unike alternativet er «Legendary» tokens som det bare finnes 24 stykker av. Her er det ikke satt noen fast pris, NFTen går til høystbydende.

50% av inntektene av salget av «Legendary» tokens går til LFC Foundation og 10% av salget av «Hero».

Det forventes at klubben tjener £489,205 etter donasjonene til LFC Foundation, men det inkluderer ikke utgifter i forbindelse med produksjonen av NFTene. Det er nok langt fra de tallene klubben hadde håpet på på forhånd – dersom de hadde solgt samtlige «Hero»-tokens hadde de tjent nærmere ni millioner pund.