Manchester United skal ha bestemt seg for ny manager

Neste sesong ser det ut til å bli en nederlender med kontroll på Old Trafford.

Liverpools erkerival Manchester United har ingen god sesong, og ligger i skrivende stund på sjuendeplass i Premier League – 21 poeng bak de røde, og 22 poeng bak byrival Manchester City.

Siden Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i november, er det Ralf Rangnick som har vært inne som midlertidig manager. Han har også en rolle som konsulent, og skal være med i ansettelsesprosessen av en ny, permanent manager.

Etter å ha blitt linket til Luis Enrique, Julen Lopetegui og Mauricio Pochettino i flere måneder, og Thomas Tuchel etter kaoset rundt eierskapet av Chelsea, ser de ut til å ha funnet sin mann på Old Trafford. Ifølge et samlet engelsk pressekorps, skal det være Erik ten Hag. 

The Times rapporterer at Ajax-sjefen allerede for to uker siden hadde sitt første intervju for jobben, og 52-åringen skal ha imponert. Pochettino skal også ha blitt intervjuet. Dersom det blir ten Hag, slik det ser ut vil ikke en offisiell bekreftelse komme før nederlandske Eredivisie er ferdigspilt. Ajax topper tabellen fire poeng foran PSV Eindhoven.

Ifølge The Telegraph har Manchester United tenkt å bruke store penger til sommeren, og øverst på ønskelisten er de engelske landslagsspillerne Harry Kane og Declan Rice. 

– Liverpool er best i verden

Ten Hag har vært Ajax-sjef siden 2017, og har vunnet to ligamesterskap. Han var også manageren som tok Ajax til semifinalen i Champions League 2019, da Liverpool vant. Ajax så lenge ut til å bli de rødes motstander, før Tottenham snudde det i sluttminuttene i Amsterdam.

Liverpool har spilt to ganger mot ten Hag sitt Ajax-lag. Det var i Champions League i 2020/21 – da Liverpool vant 1-0 både hjemme og borte. I forbindelse med den første kampen, i oktober 2020, sa han følgende om Jürgen Klopps lag:

– Liverpool er selvsagt en stor utfordring. De er for øyeblikket det beste laget i verden. Dersom du vinner Champions League og Premier League på to år, er du en sterk utfordrer for enda en Champions League-tittel, sa han på pressekonferansen før det første møtet.

Før kampen på Anfield i desember, brukte Klopp fine ord om sin nederlandske kollega.

– Erik er med rette sett på som en av de mest spennende trenertalentene i fotballverden for øyeblikket, på grunn av det arbeidet han har gjort med Ajax, sa Klopp den gang.

Klopp er faktisk bare tre år eldre enn ten Hag. Han er født i juni 1967, mens ten Hag er født i februar 1970.