Community Shield flyttes trolig til Leicester

Som følge av Qatar-VM må Community Shield-finalen spilles ekstra tidlig neste sesong - og da er ikke Wembley tilgjengelig.

Qatar-VM går av stabelen i november og desember 2022, og av den grunn må fotballsesongen 2022/23 starte ekstra tidlig. Community Shield-finalen, som spilles mellom vinneren av FA-cupen og vinneren av Premier League, skal spilles allerede 31. juli. 

Det er samme dag som finalen i fotball-EM for kvinner går av stabelen på Wembley, og Englands storstue er dermed utilgjengelig for Community Shield. 

Nå ligger det ifølge Daily Mail an til at Leicester og King Power Stadium har vunnet kampen om å få være vertskap for finalen. Villa Park, Elland Road og Emirates Stadium skal ha vært andre alternativer. På King Power Stadium er det plass til 32.000 tilskuere, mot Wembleys 90.000. 

Liverpool har gode muligheter til å nå Community Shield-finalen i år. Blir det seier i FA-cupfinalen mot Chelsea neste helg er billetten allerede i boks. Hvis ikke kan den sikres om de røde tar seg forbi Manchester City i ligaen. Sist Liverpool vant turneringen var i 2006. I 2019 og 2020 ble det tap mot henholdsvis Manchester City og Arsenal.

Premier League sparkes i gang allerede 6. august neste sesong.