Sky Sports mener at den franske innenriksministeren farer med løgn

Den franske innenriksministeren har i dag holdt en pressekonferanse der han hevdet at mellom 30 000 og 40 000 Liverpool-supportere hadde falske billetter. Reinspikka løgn mener Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol.

Den franske innenriksministeren Gerald Darmanin sa under en pressekonferanse i dag at kaoset utenfor Stade de France på lørdag skyldes organisert billettsvindel, og antydet at et sted mellom 30 000 og 40 000 Liverpool-supportere kom til stadion med falske billetter.

Finalen mot Real Madrid var som kjent utsatt i over en halvtime på grunn av at stengte innganger førte til enorme køer utenfor stadion, der Liverpool-supportere ble offer for hardhendt behandling og tåregasset av fransk politi, tilsynelatende helt uten grunn. 

Etter et møte i dag mellom franske myndigheter og UEFA forsøker Darmanin og legge skylden på Liverpool-fansen.

– 30 000 til 40 000 Liverpool-supportere møtte opp ved Stade de France enten med falske billetter eller uten billetter. Det var enorme mengder falske billetter. 70 prosent av billettene ved første kontrollpunkt var falske, og 15 % ved neste. Av de 29 arresterte ved Stade de France var over halvparten briter, uttalte Darmanin.

– Avgjørelsen om å bruke tåregass for å spre supporterne var for å unngå dødsfall ved at fans ble presset mot portene. Billettene er vanligvis elektroniske, men Liverpool ba om å få papirbilletter isteden. De 22 000 billettene de fikk var alle papirbilletter, noe som førte til en massiv billettsvindel. 70 prosent var falske ved første kontrollpost, gjentok han i det som ligner et desperat forsøk på en massiv ansvarsfraskrivelse.

– Dette stemmer ikke i det hele tatt

Disse uttalelsene karakteriserer Sky-reporter Kaveh Solhekol som reinspikka løgn fra falske mynidgheter, som han mener forsøker å legge skylden på Liverpool-fansen, i steden for å innrømme sin egen inkompetanse.

– Først forsøkte de å legge skylden på Liverpool-fansen, og nå forsøker de å skylde på falske billetter, sier han.

– Dette stemmer ikke i det hele tatt med det jeg så utenfor Stade de France lørdag kveld. Det var sikkert noen falske billetter i omløp, det er det alltid på store finaler, men jeg så ikke noe som lignet på en organisert og massiv billettsvindel. 

– Det jeg så var elendig organisering, og UEFA, franske myndigheter, stadionmyndighetene og fransk politi har ene og alene ansvaret for dette. 

– Ingen som var på denne kampen vil akseptere franske myndigheters forklaring om at denne skandalen skyldes falske billetter. Jeg er ekstremt skeptisk til det som ble sagt på denne pressekonferansen, sier Solhekol.