– Ingen føler at det var en stor sesong akkurat nå

Jürgen Klopp mener at Liverpool spilte en god, men ikke perfekt kamp.

– Stemningen i garderoben er sånn at ingen føler at det var en stor sesong, i dette øyeblikket, det trenger trolig noen minutter for det, kanskje timer. Men det var en ende, sier en skuffet Jürgen Klopp etter finaletapet i Paris.

Ballinnehavet var nogenlunde jevnt fordelt med en rød overvekt. Klopps menn traff på flest pasninger, avsluttet oftest, traff mest på mål, flest avslutninger blokkert, fikk flest frispark, hjørnespark og innkast.

LANG VEI FOR Å HENTE TRØSTEPREMIEN: Ibrahima Konaté og Jürgen Klopp på vei for å motta medaljen ingen ønsker å «vinne».

LANG VEI FOR Å HENTE TRØSTEPREMIEN: Ibrahima Konaté og Jürgen Klopp på vei for å motta medaljen ingen ønsker å «vinne».

– Vi spilte en god kamp, ikke en perfekt kamp. Men jeg tror ikke at en perfekt kamp ville ha vært mulig mot en slik motstander, hvordan oppsettet var, hvordan de stilte med den dype formasjonen, satset på kontringer, gikk for lange baller, slike type ting. Det var vanskelig.

Best i statistikkene, men ikke målprotokollen

Liverpools toppscorer Mohamed Salah hadde seks skudd på mål. Real Madrids lange burvokter Thibaut Courtois gjorde ni redninger. Begge tallene er rekordhøye stats siden 2003/04-finalen.

– Vi hadde en rekke avslutninger men ikke de aller største, kun tre eller noe sånt var toppredninger fra Courtois. Så slipper vi inn et mål etter et innkast, mener jeg at det var, en spillvending, jeg tror Valverde ønsket å skyte men Vinícius var der og det var det.